Comunitat Valenciana

Les Corts acorden una delegació de 15 membres per a defendre la reforma de l'Estatut en el Congrés

  • Una delegació de 15 diputats de Les Corts serà l'encarregada d'acudir al Congrés dels Diputats per a participar en el debat de les esmenes presentades al Projecte de Llei de Reforma de l'Estatut d'Autonomia en relació a la territorialització de les inversions.
Corts Valencianes
Corts Valencianes
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Corts Valencianes

Així ho ha acordat la Junta de Síndics d'aquest dimarts, després que el Congrés haja activat la reforma de l'Estatut d'Autonomia amb la reunió de la ponència que haurà de discutir les esmenes presentades pels grups parlamentaris, un debat al qual s'incorporarà també una delegació de Les Corts Valencianes, que podia presentar fins a un màxim de 37 persones.

No obstant açò, els grups han acordat que siguen 15 els diputats que defensen la norma valenciana sobre la base del nombre de membres que té una comissió en Les Corts i amb la mateixa proporcionalitat a la seua representativitat.

Les formacions polítiques tindran fins al dilluns per a designar a les persones i serà en el ple del 24 i 25 d'octubre quan es vote i ratifique els noms que compondran eixa delegació, segons han explicat els portaveus de les formacions en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics.

Des de Ciutadans (Cs), Mª Carmen Sánchez ha destacat "l'avanç important" de debatre sobre aquesta qüestió perquè "per fi es fa un pas avant", però ha assenyalat que encara no s'ha abordat les posicions que adoptarà cada grup. Per la seua banda, Manolo Mata (PSPV) ha comentat que la intenció serà presentar una iniciativa transaccional dels grups.

Respecte a la

proposta de Cs de modificar l'Estatut per a incloure la circumscripció única, la formació taronja ha assenyalat estar en espera que Compromís ferma la proposta, i el portaveu de la coalició, Fran Ferri, ha assenyalat que eixe suport el tindran i ara estan treballant per a "ampliar" el suport a més grups parlamentaris.

Des del PSPV, Mata ha assegurat que "no la va a firmar" perquè ha considerat que es tracta d'"una pura operació d'oportunisme polític lligat a l'antiga política", per la qual cosa considera que Compromís "ha caigut en el parany" de Cs que "ha enganyat a tots". Per tant, ha subratllat que el PSPV "no va a firmar" eixa proposta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento