Russafa Escènica aconsegueix 8.497 espectadors i una ocupació del 75%
Russafa Escènica aconsegueix 8.497 espectadors i una ocupació del 75% JOSÉ LUIS ABAD FOTOGRAFÍA

El festival Russafa Escènica, que ha celebrat l'edició més llarga de la seua història amb tres setmanes de propostes dins i fora del barri valencià de Russafa, ha congregat 8.497 persones que van assistir com a públic. Amb un 75% d'ocupació, es tracta del percentatge "més alt registrat en qualsevol de les seues convocatòries".

Així ho han destacat els responsables del certamen, que detallen que el nombre d'assistents a la programació de Russafa In, del 20 al 30 de setembre -estructurada en Vivers, Boscos i Hivernacle- ha sigut de 5.490 persones. Aquesta programació s'ha desenvolupat en espais singulars del barri de Russafa i els Vivers del qual han concentrat el major interés.

A eixa xifra se sumen el mig centenar d'assistents a les lectures dramatitzades d'una de les novetats d'aquesta edició, el Planter Escènic. Per la seua banda, 1.626 persones han assistit a les activitats paral·leles, que s'han vist obligades a ampliar aforament en algunes de les seues activitats amb ple total.

La segona part d'aquesta octava edició de Russafa Escènica, Russafa OUT, ha reunit en els seus set dies de durada, més de 1.334 espectadors, que han visitat les noves propostes estructurades en Parcs, Jardí Escènic i Parterre. Menció especial requereix l'èxit del Jardí Escènic, un circuit de propostes de curta durada realitzat en el Centre del Carme Cultura Contemporània, que ha triplicat el seu aforament en visites durant els seus dos dies de representació. Tant en Russafa In com en Russafa OUT s'ha penjat el cartell de complet en alguna de les seues passades.

En total han sigut 22 estrenes, 260 representacions -respecte a les 350 de l'any passat- i una recaptació de 29.382 euros. La qualitat de les propostes en cartell ha sigut reconeguda per crítica i públic i, a dia de hui, ja existeixen compromisos per part de programadors d'exhibir diversos dels espectacles de Russafa Escènica 2018 en els pròxims mesos, avancen.

Consulta aquí más noticias de València.