Comunitat Valenciana

El Consorci comença a facturar a la Confederació del Xúquer l'extinció dels incendis en barrancs

  • El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha començat a facturar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l'extinció dels incendis en rius i barrancs de la província de València del passat any, segons ha informat en un comunicat.
Consorci Provincial de Bombers
Consorci Provincial de Bombers
DIPUTACIÓN DE VALÈNCIA - Archivo
Consorci Provincial de Bombers

Així mateix, està també previst que el Consorci demane les taxes per l'extinció dels d'enguany. El preu mitjà d'extinció d'aquest tipus d'incendis oscil·la entre els 1.000 i els 3.000 euros.

El president del Consorci, Josep Bort, ha explicat sobre este tema que s'estan destinant recursos i esforços a uns incendis en zones amb "una acusada manca de neteja i manteniment" en les quals "s'acumula gran quantitat de brutícia". Per açò, els incendis que es produeixen en aquestes zones "tenen molta càrrega de combustible i són complicats d'apagar".

A més, ha assenyalat que els problemes que presenta l'extinció dels incendis ocorreguts en terreny de la Confederació són "la falta d'accessibilitat, el tipus de material que es crema i el risc de propagació".

"Els barrancs no són zones aïllades sinó que solen limitar amb terrenys amb massa forestal, vivendes i polígons industrials en els quals pugues haver-hi un perill addicional per a la població i per al medi ambient", ha afegit el president del Consorci.

Un altre problema, ha assenyalat, és que moltes vegades els incendis en barrancs s'originen en un punt, el barranc es bifurca i apareixen dos focus. Sobre les zones en les quals es donen més incendis d'aquest tipus destaca la parteix sud de la província de València. "En el riu Cànyols, l'Olleria, Xàtiva, Castelló de Rugat, ens trobem amb moltes zones per a netejar amb un gran risc d'aquests incendis", ha s'aclarit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento