Un intern agredeix diversos funcionaris de la presó d'Albocàsser

  • Un intern de la presó d'Albocàsser (Castelló) va agredir diumenge passat diversos funcionaris de la presó i va causar lesions a dos d'ells en un "atac de violència". En concret, va danyar en un peu i una mà un d'ells i va causar una fissura nasal i una contusió testicular a un altre, segons ha indicat l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip).

El sindicat ha explicat que a les 8.15 del matí del passat diumenge, en el mòdul 12 de la presó d'Albocàsser, "un dels més conflictius de la presó", un intern "sorprenentment en un atac de violència" va colpejar diversos funcionaris que presten servici en el mòdul i altres funcionaris que van acudir en la seua ajuda.

Des d'Acaip han relatat que "era tal la violència de l'intern" que fins i tot "immobilitzat amb les subjeccions mecàniques" va començar a "llançar patades i cabotades" contra els funcionaris, de manera que va colpejar un d'ells en els testicles i en el nas. Finalment, la situació va ser controlada pels funcionaris, a pesar de "no disposar aquests dels mitjans personals i materials necessaris", lamenten des del sindicat.

Després de l'incident, dos funcionaris van precisar d'atenció medica i romanen de baixa, un amb lesions en un peu i una mà, i un altre amb una fissura nasal i una contusió testicular, han detallat.

Aquesta secció sindical ha destacat que porta denunciant "durant molt de temps el gran nombre d'incidents que es produeixen en el centre d'Albocàsser, donat l'elevat nombre d'interns i el perfil conflictiu d'aquest".

Així mateix, han apuntat que els dies 24 i 26 d'octubre i 6, 8, 13 i 15 de novembre està convocada una vaga general per a "reivindicar millores econòmiques" per a tot el col·lectiu de treballadors penitenciaris, que "pateixen unes diferències econòmiques entre homòlegs de la mateixa administració de fins a 700 euros".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento