Comunitat Valenciana

La reconstrucció del mur del Pati de les Sitges de Burjassot arrancarà dilluns

  • L'Ajuntament de València ha aprovat l'encàrrec i invertirà 228.000 euros en les obres.
  • Va caure el passat 18 de setembre com a conseqüència de les fortes pluges que van afectar la província.
  • El monument és propietat de l'Ajuntament de València encara que es troba en el centre de Burjassot.
Actuacions en el pati de les Sitges
Actuacions en el pati de les Sitges
AYTO
Actuacions en el pati de les Sitges

Les obres de reconstrucció del mur del Pati de les Sitges de Burjassot (València) començaran dilluns que ve, 15 d'octubre, amb la retirada de les restes que van quedar en la zona després dels treballs d'emergència arran del seu parcial derrocament durant la matinada del 18 de setembre com a conseqüència de les fortes pluges.

Així ho ha avançat en un comunicat l'Ajuntament de Burjassot. Per la seua banda, la Junta de Govern Local de València ha aprovat aquest dijous l'encàrrec de les obres de reconstrucció i restauració del mur de contenció de terres i l'enllosat col·lapsat, per un import de 228.000 euros.

El passat 18 de setembre, de matinada, va caure part del mur d'aquest Monument Històric Artístic Nacional com a conseqüència de les fortes pluges que van afectar diferents localitats de la província. El tram de paret derrocat es troba en la part d'aquest conjunt arquitectònic que recau al Passeig Concepción Arenal de Burjassot.

El Pati de les Sitges data del XVI, moment en el qual va començar la seua construcció després que la ciutat de València decidira edificar, en terrenys pròxims un magatzem de blat, davant els problemes d'escassetat. El monument és propietat de l'Ajuntament de València encara que es troba en el centre de Burjassot, municipi que té cedit el seu ús.

La comissió tècnica de seguiment de les obres del mur del Pati de les Sitges s'ha reunit aquest dijous per segona vegada en Sant Miquel dels Reis. Una trobada en el qual han participat representants tècnics de tots dos ajuntaments i de la direcció general de Patrimoni de la Generalitat, ha indicat el consistori de Burjassot.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento