Comunitat Valenciana

Els metges cobraran més per a alleugerir la llista d'espera

  • Sanitat pagarà als facultatius per nombre d'intervencions i no per sessió, com ocorria fins ara.
Imagen de un quirófano
Imagen de un quirófano
GVA - Archivo
Imagen de un quirófano

La Conselleria de Sanitat es va proposar fa temps desatacar l'engruixada llista d'espera per a operacions no urgents que afecta als pacients a la Comunitat Valenciana, i el pla amb el qual pretén aconseguir-ho és el següent: realitzar intervencions quirúrgiques, així com proves diagnòstiques tals com a ecografies o ressonàncies, a la vesprada, fora de la jornada laboral ordinària dels facultatius, els qui milloraran considerablement les seues condicions.

Es tracta, en concret, del Pla de Autoconcerts amb el qual Sanitat busca disminuir la demora. Per a açò, millorarà les compensacions econòmiques que rebran els professionals per operar fora del seu horari habitual, tal com va anunciar aquest dimecres. Tot açò per a fer més atractives les hores extres, en les quals realitzaran també colonoscòpies, estudis anatomopatològics de peces de biòpsies, ecografies, gastroscòpies, ecocardiografies, TAC, electromiogrames, etc.

Per a la realització d'aquestes proves, també es contempla la possibilitat de derivació a altres departaments de salut. El pla pretén canviar, a més, el sistema de pagament. I és que a partir d'ara Sanitat pagarà als facultatius per nombre d'intervencions realitzades en lloc de per sessió, com venia ocorrent. Abans cobraven la mateixa quantitat independentment de les operacions. La Conselleria vol ara incentivar als equips metges per a reduir les llistes d'espera.

“Anem a compensar i premiar l'esforç i treball dels professionals sanitaris i treballarem per a garantir que el temps d'espera siga equitatiu en els diferents departaments de Salut”, va detallar la consellera Ana Barceló.

Equiparar les llistes d’espera

Aquest departament ha convocat per a dilluns que ve 15 d'octubre la mesa tècnica prèvia a la taula sectorial on s'abordarà la proposta d'acord del Consell per al nou pla d’Autoconcerts. “Anem a treballar intensament i amb tots els recursos que disposem per a reduir les llistes d'espera a la Comunitat Valenciana”, va afegir Barceló.

D'aquesta manera, l'acord arreplega el cost dels principals procediments quirúrgics, i contemplarà principalment aquells amb major demora i nombre de pacients en espera en tota la Comunitat. Un altre dels aspectes que s'han tingut en compte a l'hora d'elaborar aquest acord és l'equitat.

La finalitat és equiparar l'espera dels pacients entre els diferents departaments de salut. Per açò, s'inclou en el pla la possibilitat que els equips amb menor demora, i que tinguen disponibilitat, puguen realitzar procediments quirúrgics a pacients que pertanyen a altres centres la demora assistencial dels quals siga superior a la seua i sempre que la demora pròpia es mantinga en nivells adequats.

Elecció de centre 

Les persones en llista d'espera, segons va avançar aquest dimecres la Conselleria, podran triar ser ateses en menys d'un mes en altres centres, a més d'en el seu propi. Per a la derivació d'un pacient es tindrà en compte l'espera del departament de salut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento