Així ho ha anunciat la responsable d'educació del PPCV, Beatriz Gascó, en una roda de premsa en la qual ha criticat les subvencions de la Generalitat Valenciana a "entitats catalanistes" que parlen de la construcció dels 'Països Catalans', assenyalant que el Govern "ha de dir alguna cosa" sobre aquest tema.

"No es pot consentir que tots els valencians estiguem destinant els nostres diners a entitats que estan defenent idees que no estan contemplades en el nostre estatut i que només comporten a la confrontació, al caos i que volen trencar Espanya", ha dit, per a agregar: "Volem que s'expliquen aquestes subvencions i que la gent sàpia al que s'està dedicant els nostres diners, que no és a una altra cosa que a intentar convertir-nos en catalans de segona".

També ha advertit que tant el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, com el de la catalana, Quim Torra, "són els responsables dels intents de catalanització de la societat valenciana".

La portaveu d'educació s'ha expressat en aquests termes durant una compareixença realitzada al costat dels senadors Salomé Pradas i Antonio Clemente per a anunciar una bateria d'iniciatives en matèria d'educació, durant la qual ha assenyalat que "aquest caos en matèria educativa té un denominador comú que no és un altre que el sectarisme i la falta de llibertat".

"INTERVENCIONISME LINGÜÍSTIC"

Per la seua banda, la portaveu adjunta del PP en el Senat, Salomé Pradas, ha recordat les manifestacions de fa un any per a "defendre la llibertat" sense que la "comunitat educativa haja sigut encara escoltada".

Aquesta situació d'"abandó" ha portat al PP a presentar una bateria d'iniciatives en matèria educativa: "No ens podem quedar quiets davant la imposició lingüística a la Comunitat. Açò és pur intervencionisme i ací estarà el PPCV de la Comunitat per a frenar-ho".

DEMANEN LA DESTITUCIÓ DE MARZÀ

Per açò, el PP ha instat Puig a destituir el conseller d'Educació, Vicent Marzà "perquè no és possible mantindre ni un minut més a un conseller que coarta llibertats i que tant dany ha fet a la famílies valencianes". Al seu juí, la política educativa a la Comunitat Valenciana és "un calc del proces català" quant a l'ús de la llengua "com a arma d'adoctrinament polític".

Així, Pradas ha explicat que el PP ha presentat una moció per a protegir la llibertat dels pares a l'hora d'escolaritzar els seus fills en una llengua o una altra, una proposta que "va tirar avant amb els vots del PP" i que exigia al Govern la llibertat per a triar la llengua vehicular, i reforçar l'alta inspecció educativa. La iniciativa també planteja l'obertura d'oficines d'atenció al ciutadà per a escoltar als afectats per aquestes polítiques educatives.

Consulta aquí más noticias de València.