Comunitat Valenciana

Les Corts valoren la presència de Sánchez però esperen compromisos

  • Els grups esperen "una voluntat" amb les reivindicacions valencianes, com la reforma del sistema de finançament.
Corts Valencianes
Corts Valencianes
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Corts Valencianes

Els grups parlamentaris amb representació en Les Corts Valencianes han valorat l'assistència del president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, a l'acte institucional del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, però han assenyalat que esperen que la seua visita comporte compromisos i "una voluntat" amb les reivindicacions valencianes.

Així ho han indicat als mitjans de comunicació els portaveus de les diferents formacions abans de començar la Junta de Síndics d'aquest dilluns, preguntats per la visita de Sánchez a la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, el portaveu de Compromís, ha assenyalat que s'ha d'"aprofitar" la participació de Sánchez a l'acte institucional per a traslladar-li les exigències valencianes com "el tracte just en la reforma del sistema de finançament, inversions justes i el deute històric".

En similars termes s'ha pronunciat el portaveu adjunt de Cs, Juan Córdoba, per a qui la jornada d'aquest dimarts és "un dia de celebració" dels valencians, per la qual cosa els "alegra" l'assistència de Sánchez que esperen que "se'n recorde de la Comunitat, fonamentalment en els temes econòmics com el Corredor Mediterrani i l'infrafinançament".

"Esperem que senta tot"

Així mateix, des del PSPV el síndic Manolo Mata ha destacat la presència del president del Govern com "el fet més important que pot ocórrer aquest 9 d'Octubre" i, per tant, confia que "siga el més interessant, productiu i que ell amb les seues orelles grans senta tot el que són les reivindicacions dels valencians".

Antonio Estañ de Podem ha considerat que la presència del president del Govern ha de ser "un bon moment" perquè els anuncis que va fer Puig, després de la seua reunió del passat dimecres amb Sánchez, "apareguen en els pressupostos", després d'"haver sigut rebaixats per Moncloa", així com per a insistir que "es donen terminis" a la reforma del sistema de finançament.

PP acusa a Puig de mentir

Per la seua banda, la portaveu i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha valorat que Sánchez estiga en el dia de la Comunitat Valenciana, però "que complisca el que ha promés" amb les inversions per a la Comunitat en el pressupost de 2019 ja que ha lamentat que "Puig va dir que Sánchez s'havia compromés amb el 10% de les inversions en els pròxims PGE i Moncloa l'endemà va dir que això seria així sempre que hi haguera disponibilitat pressupostària".

Per tant, ha considerat que es tracta de promeses sense contingut" i "una nova mentida de Puig" que "intenta traure algun rèdit de la seua visita". "El que volem és que demà no només vinga, sinó que a més vinga a complir amb totes les reivindicacions dels valencians com el canvi de model de finançament, i que en els PGE de 2019 hi haja una inversió del 10% per a la Comunitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento