Ciutadans (Cs) diu que un 20% dels col·legis públics no imparteixen "ni una sola paraula de castellà" en Infantil
Ciutadans (Cs) diu que un 20% dels col·legis públics no imparteixen "ni una sola paraula de castellà" en Infantil Europa Press

En una compareixença davant els mitjans a les portes de la Sindicatura a Alacant, la diputada nacional Marta Martín ha mantingut que dels 205 col·legis del programa "experimental" en tota la Comunitat Valenciana, almenys el 20% d'ells no imparteixen en castellà i que la formació porta "mesos" reclamant les actes.

"Hem tingut moltes dificultats per a accedir a elles i quan per fi se'ns ha permès entrar en la Conselleria, hem hagut de revisar una a una cada acta", ha relatat i ha concretat que així han "descobert" que "potser no es volien donar perquè s'estava incomplint la normativa estatal que els xiquets tenen el deure d'estudiar en castellà en els col·legis".

Així, ha indicat que la formació prendrà "totes les iniciatives oportunes" perquè es complisca la legislació "i es respecten els drets lingüístics dels xiquets en aquesta Comunitat".

Per la seua banda, la diputada autonòmica Mercedes Ventura ha demanat "cuidar les dos llengües cooficials" i ha criticat la "poca transparència" del Consell "a l'hora de publicar aquestes dades".

En eixe sentit, ha afirmat que només es publica "algun percentatge de Primària" i no del "projecte experimental" d'Infantil. A més, ha mantingut que existeixen col·legis que "no estan conformes" amb els resultats dels consells escolars i amb "la implantació" del model experimental.

Sobre aquest tema i sense precisar de quin centre es tractava, ha exemplificat que en un col·legi situat a València ciutat el consell va votar en contra -10 vots contra 8-, en base "a la majoria qualificada" i "en contra de consell escolar i de les Ampas, s'ha aplicat un model experimental del que als pares no han donat la informació del percentatge de llengües que es parlen en educació infantil".

Consulta aquí más noticias de Alacant.