La Conselleria d'Educació crea la Unitat de Foment de la Lectura
La Conselleria d'Educació crea la Unitat de Foment de la Lectura GVA CULTURA

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha creat la Unitat de Foment de la Lectura per a incentivar aquest hàbit entre l'alumnat del sistema educatiu valencià.

Aquesta unitat estarà dirigida a l'alumnat de Primària, Secundària i ensenyament obligatori en els centres de formació de persones adultes, i a la comunitat educativa, detalla el departament que dirigeix Vicent Marzà.

La Unitat de Foment de la Lectura té com a objectiu articular accions i projectes que augmenten l'hàbit lector de l'alumnat valencià i de la comunitat educativa, facilitar l'accés a la lectura i enfortir l'ecosistema del llibre i l'ús del valencià.

L'activitat d'aquesta unitat s'emmarca dins del Pla valencià de foment del llibre i la lectura (2017-2021), un dels eixos del pla estratègic cultural valencià 'Fes Cultura' (2016-2020). En l'ecuador d'aplicació del pla, 61 de les 70 propostes estaven activades o complides, tal com arreplega l'informe executiu d'avaluació intermèdia, que es va anunciar al juliol de 2018, destaquen des de l'administració.

La Unitat de Foment de la Lectura pretén fomentar l'hàbit lector en els centres educatius, ja que la biblioteca escolar i la biblioteca d'aula són uns espais propicis per a planificar un acostament de l'alumnat al món dels llibres i suscitar el gust per la lectura.

Biblioteques escolars

A més, la iniciativa dinamitzarà el funcionament de les biblioteques escolars, que podran obtindre assessorament tècnic i formació d'usuaris i noves fórmules per al préstec interbibliotecari, amb la coordinació de les biblioteques públiques.

La unitat es dotarà amb dos persones funcionàries de carrera docent no universitària al servici de l'Administració educativa valenciana amb dedicació exclusiva, perquè es garantisca la consecució dels seus objectius.

Consulta aquí más noticias de València.