Metrovalencia ofereix serveis especials per al castell del 9 d'Octubre
Metrovalencia ofereix serveis especials per al castell del 9 d'Octubre GVA - Archivo

Metrovalencia oferirà el 8 d'octubre serveis de metro i tramvia abans i després de la celebració de la 39 edició del Festival Internacional de Pirotècnia 'València' que tindrà lloc en el vell llit del Túria la vespra de la festivitat del 9 d'Octubre, a partir de la mitjanit.

Amb la finalitat de facilitar l'assistència dels ciutadans al festival, Metrovalencia oferirà trens durant la nit del dia 8 i prolongarà el seu servei de matinada per a facilitar el retorn, després de la finalització d'aquest espectacle pirotècnic, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per raons de seguretat, Protecció Civil ha establit un cinturó preventiu en la zona del tret dels focs artificials, per la qual cosa, a partir de les 23 hores i fins a la finalització del castell, l'estació d'Albereda romandrà tancada al públic. En aqueix període de temps els viatgers que ho desitgen podran baixar en les estacions de Colón, Facultats o Aragó per a acudir al lloc de celebració del festival.

Abans de la celebració del festival pirotècnic, a més del seu servei regular, FGV reforçarà el nombre de combois perquè els usuaris de Metrovalencia puguen acudir a aquest espectacle. Hi haurà un metro amb eixida d'Alboraia cap a Avinguda del Cid amb pas per Albereda; un Avinguda del Cid-Alboraia Peris Aragó; un Avinguda del Cid-Marítim Serradora i dues Marítim Serradora-Avinguda del Cid que també passaran per la citada estació d'Albereda.

A més, passaran per l'estació d'Albereda un Torrent Avinguda-Marítim Serradora i un Marítim Serradora-Torrent Avinguda, i els trens de les Línies 1 i 2 acostaran als usuaris a Albereda gràcies al trasbordo d'Àngel Guimerà.

Metros i tramvies després del castell

Després del tret del castell d'enguany, Metrovalencia posarà a la disposició dels viatgers en l'estació d'Albereda (línies 3, 5, 7 i 9), una vegada reoberta al públic, un servei en direcció a Rafelbunyol, Marítim-Serradora, Aeroport, Riba-roja de Túria i Torrent Avinguda.

Els viatgers d'aquests trens que passen per l'estació d'Àngel Guimerà podran trasbordar als combois de la Línia 1 amb destinació a Seminari-CEU i de la Línia 2 cap a Paterna i Torrent-Avinguda.

Metrovalencia posarà a la disposició dels viatgers serveis especials de tramvia a partir de les 00.40 hores de la matinada. D'aquesta manera, hi haurà un comboi amb eixida en Pont de Fusta fins a Doctor Lluch, un altre de Benimaclet cap a Mas del Rosari i, finalment, un Marítim-Serradora a Tossal del Rei.

Tots aquells usuaris que desitgen ampliar la informació d'horaris i freqüències d'aquest servei poden cridar al telèfon 900 46 10 46 d'Atenció al Client de Metrovalencia.

Consulta aquí más noticias de València.