Comunitat Valenciana

Una manifestació reclama a València inversions per al corredor Cantàbric-Mediterrani

  • Es va celebrar aquest diumenge i va comptar amb el suport d’entitats i partits valencians i aragonesos.
  • Volen que "es rectifique i s'incorpore el corredor Cantàbric-Mediterrani complet” i que tinga finançament.
Entidades y partidos valencianos y aragoneses se manifiestan en València
Entidades y partidos valencianos y aragoneses se manifiestan en València
EUROPA PRESS
Entidades y partidos valencianos y aragoneses se manifiestan en València

Entitats, associacions i partits polítics de la Comunitat Valenciana i Aragó es van manifestar aquest diumenge pels carrers del centre de València en una marxa per a reivindicar inversions per al Corredor ferroviari Cantàbric-Mediterrani que uneix les dues autonomies, i que les condicions actuals de les quals fan que un trajecte entre València i Saragossa tinga una durada de més de cinc hores.

La manifestació, convocada per la Confederació d'Associacions Veïnals i de Consumidors de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA), va començar en l'Estació del Nord entorn de les 11 hores. Després d'un recorregut pel carrer Colón, la marxa va acabar en l'Avinguda Navarro Reverter, on els organitzadors van procedir a la lectura del manifest.

Darrere d'una pancarta en la qual es podia llegir 'Per la cohesió social: corredor Cantàbric-Mediterrani' que va encapçalar la manifestació, van desfilar l'alcalde de València, Joan Ribó; l'alcaldessa de Terol, Emma Buj i el president de CAVE-COVA, Juan Antonio Caballero, entre altres càrrecs polítics. "Us recordarem el dia 7 d'octubre com un dia on tots estàvem a València darrere de la mateixa pancarta", va expressar Caballero.

Durant la lectura del manifest, Caballero va explicar la voluntat de "recuperar el traçat complet del corredor Cantàbric-Mediterrani amb les característiques que es van presentar en 2009 a Saragossa". "Un corredor mixt d'altes prestacions que unisca l'Atlàntic amb el Mediterrani per Terol i Sagunt", ha reclamat el president de CAVE-COVA.

En aquesta línia i en un comunicat dirigit al Parlament Europeu i les autoritats europees, Caballero va reclamar que "es rectifique i s'incorpore el corredor Cantàbric-Mediterrani complet i a la vegada tinga el finançament que requereix el conjunt del projecte".

"Reivindicació fonamental"

Així mateix, des de les alcaldies de Terol i València, tant Joan Ribó com Emma Buj van situar el corredor com una "reivindicació fonamental". Buj va expressar que "espera que el Govern de Pedro Sánchez complisca amb els compromisos del govern anterior perquè són imprescindibles".

Per la seua banda, Ribó va manifestar que per a la ciutat de València, la connexió entre Sagunt, Terol i Zaragoza és "fonamental". Així, ha expressat la "necessitat" que el tren reunisca les "mínimes condicions perquè els passatgers i les mercaderies puguen anar amb normalitat". "El tren de hui dia és tercermundista: a voltes amb bicicleta pots fins i tot a córrer més", va criticar l'alcalde de València.

En representació de Podem han assistit entre uns altres la diputada Rosana Pastor, el diputat Antonio Montiel i la diputada en les Corts per Terol Marta Prades. Pastor va reclamar que "Europa reconega el corredor" i va explicar que volen "una mobilitat que no deixe de costat a ningú, que connecte els pobles xicotets, i no una mobilitat de les quals passen de llarg per a connectar ciutats i guanyar deu minuts, una cosa que deixa despoblats als pobles de l'interior".

Des del Partit Popular de la Comunitat Valenciana també van recolzar la reivindicació i van assistit a la marxa diputats, senadors i representants de municipis com Sagunt. La subsecretària general del PPCV, Elena Bastidas, va reclamar al Govern de Pedro Sánchez que "mantinga el compromís del Govern de Rajoy d'invertir 335 milions d'euros, independentment de si hi ha o no finançament de la UE".

“Una altra Espanya pot existir”

La reivindicació també va rebre el suport de Ciutadans amb l'assistència del secretari d'Organització de Ciutadans Aragó, Ramiro Domínguez, o el portaveu del partit en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, entre uns altres. "Estem ací recolzant una reivindicació històrica i per a pegar-li una xicoteta estirada d'orelles a PP i PSOE, que porten 40 anys en la política i mai han fet res", va remarcar Domínguez.

Així, des de Compromís van assistir el portaveu del partit en el Congrés, Joan Baldoví i el president dels Corts, Enric Morera, entre altres càrrecs del partit. "Des de Compromís estem per a reivindicar que una altra Espanya pot existir, una que no comence i acabe en el quilòmetre 0 de la Porta del Sol, sinó que comence a connectar capitals d'aquest Estat com València i Zaragoza", va explicar Baldoví.

També representants del PSPV-PSOE i el PSOE d'Aragó han participat en la marxa, amb les secretàries generals de la província de València i de Terol, Mercedes Caballero i Mayte Pérez i el síndic socialista en els Corts, Manolo Mata.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento