Multes de fins a 3.000 1 per usar aigua potable per regar o per netejar

Tallaran el subministrament als reincidents. Afecta a les piscines i jardins públics i privats. La sanció per rentar el cotxe és de 30 euros.
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a través de la seva Entitat de Medi Ambient (EMA), sancionarà a partir del dia 13 de març a aquells particulars i empreses que vulnerin el decret de la Generalitat per a l’estalvi d’aigua, és a dir, els que utilitzin aigua potable per regar, netejar o omplir piscines.«No volem cobrar sancions, sinó que pretenem que no es malgasti aigua», va indicar ahir el president de l’EMA, Francesc Narváez. Els ajuntaments elaboraran un ban conjunt per tal d’informar als ciutadans de les restriccions en l’ús de l’aigua i es formarà els agents de Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i els inspectors municipals «perquè ens trobem amb una situació nova» i s’ha posat a exposició pública de 30 dies un nou reglament que permet posar sancions als ciutadans.

Infraccions lleus i greus

Segons el que es preveu, que haurà de ser aprovat en el plenari de l’AMB del 13 de març, es considerarà infracció lleu, amb sanció econòmica de fins a 750 euros, rentar el cotxe amb aigua de l’aixeta (30 euros), regar jardins menors de 250 m2 (50 euros), regar jardins de menys de 1.000 m2 (200 euros) i omplir piscines d’ús domèstic (200 euros).

Es considerarà infracció greu, amb multa de fins a 1.500 euros, regar jardins fins a 3.000 m2 (800 euros) i omplir piscines de fins a 25 metres de llarg (700). Les infraccions molt greus amb sancions de fins a 3.000 euros seran per regar jardins de més de 3.000 m2 (2.500 euros) o omplir piscines olímpiques (2.800 euros). Narváez va advertir que la reincidència podria comportar el precinte del subministrament.

Aquestes restriccions i sancions afecten també als equipaments municipals, piscines públiques i a tots els sectors econòmics. Narváez va indicar que si alguna administració incompleix la normativa «ja hi ha una administració superior per sancionar-la» i es va mostrar convençut que tots els sectors econòmics «seran solidaris i si han de treure alguna ornamentació –en referència als hotels- que no afecti al servei, ho faran».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento