Comunitat Valenciana

Les Forces Armades organitzen diversos actes per a commemorar el 12 d'Octubre

  • Els dies 6 i 7 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes en Capitania de València.
  • El programa inclou una exposició sobre cartografia i una altra sobre banderes històriques.
Capitanía General
Capitanía General
CGTAD - Archivo
Capitanía General

Una exposició cartogràfica, amb mapes i plànols anteriors al segle XX, alguns inèdits, una jornada de portes obertes o una exposició de banderes històriques des dels Reis Catòlics fins a l'actualitat són alguns dels actes que han programat les Forces Armades a la Comunitat Valenciana per a commemorar el Dia de la Festa Nacional, el pròxim 12 d'octubre.

El tinent general Francisco José Gan Pampols, representant institucional de les Forces Armades a València i Cap de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat (CGTAD), ha presentat les activitats previstes en relació a aqueixa festivitat i al llarg de tot el mes, segons ha informat Capitania General.

El calendari d'actes arranca amb l'exposició cartogràfica 'Ciència i Art al servei de tots', una mostra en la qual s'exposaran fons de mapes i plànols anteriors al segle XX, alguns inèdits, de l'Arxiu del Centre Geogràfic de l'Exèrcit d'Espanya i de la Comunitat Valenciana. L'exposició, que tindrà lloc en el Saló del Tron de Capitania, s'inaugurarà aquest divendres a les 18.30 hores i romandrà oberta al públic fins al 14 d'octubre.

Els dies 6 i 7 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes en Capitania de València, des de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 20 h., amb visites guiades, recreacions històriques, tallers infantils i arriat solemne de bandera a les 20 hores.

El dia 17 d'octubre es presentarà en el Saló del Tron de Capitania el llibre 'L'Exèrcit en el Convent de Santo Domingo de València. 175 Aniversari', un estudi realitzat per un suboficial d'aquesta Unitat, estudiós d'aquest edifici "emblemàtic" i que suposa "una aportació més que el CGTAD ofereix per al coneixement, conservació i estudi del que suposa per al patrimoni valencià i espanyol aquest Antic Real Convent de l'Ordre de Predicadors".

Enguany, en el qual es commemoren també els 175 anys de la instauració de la bandera roja i groga com a Bandera Nacional d'Espanya, hi haurà una exposició de banderes històriques des dels Reis Catòlics fins a l'actualitat en el Museu d'Història Militar. La mostra s'inaugurarà el 18 d'octubre amb una conferència i romandrà oberta fins al 18 de novembre.

Finalment, el dissabte 20 d'octubre tindrà lloc, en l'Aquarterament de Sant Joan de Rivera en l'Albereda de València, la Jura de Bandera per a Personal Civil, per a la qual ja s'han inscrit prop de 1.100 persones. Segons Capitania, és l'acte de jura "amb més participació dels realitzats a Espanya, des que es té constància en la base de dades en el Ministeri de Defensa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento