Comunitat Valenciana

Detingut un pare com a presumpte autor de l'agressió al professor del seu fill a Sagunt

  • Aquest dimecres, es va dur a terme una concentració a les portes del centre educatiu en defensa del docent.
  • Marzà diu que estaran "al costat de qualsevol professional de l'administració pública que haja patit una agressió".
  • "No hi havia cap constància en el sistema de preavisos", segons el conseller d'Educació.
Imatge d'arxiu d'un aula escolar
Imatge d'arxiu d'un aula escolar
GVA - Arxiu - Archivo
Imatge d'arxiu d'un aula escolar

Agents de la Policia han detingut un pare com a presumpte autor d'una agressió al professor del seu fill en un col·legi de la localitat valenciana de Sagunt, segons han informat a Europa Press fonts policials.

La detenció del presumpte agressor, de 29 anys, s'ha dut a terme aquest dijous al matí. Al detingut se li atribueix delicte d'atemptat a agent de l'autoritat, ja que els docents tenen contemplada eixa consideració, igual que, per exemple, els professionals mèdics.

La Policia investigava el succés en el centre després de rebre aquesta setmana una denúncia per la presumpta agressió a un professor per part del pare d'un alumne a l'interior del col·legi i havia iniciat les gestions per a trobar el progenitor. Aquest dimecres, es va dur a terme una concentració a les portes del centre educatiu amb el lema 'No més agressions a docents. Exigim protecció'.

Preguntat per aquest assumpte, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va manifestar aquest dimecres que "la Generalitat estarà al costat de qualsevol professional del món educatiu, del món de l'administració pública, que haja patit una agressió per a acompanyar-lo i prestar-li el servici que siga necessari".

"Defendre" els docents

El titular d'Educació va qualificar d'"intolerable" aquest tipus de successos i va recalcar que cal "defendre" els docents. En aquest sentit, va apuntar que "s'està actuant ja, hi ha un programa, que hem augmentat des de la nostra presència en el govern, el Previ" per a la prevenció de la violència en les aules.

Aquest pla contempla, entre altres qüestions, "la capacitat de mediació en els espais on hi ha conflictivitat o puga generar-se una conflictivitat en els centres educatius".

"Ja està en marxa, s'han reunit en aquest cas i s'està treballant conjuntament. De fet, la pròpia inspecció ha estat ja actuant, està en contacte amb el centre educatiu. També els coordinadors del sistema de prevenció del Previ estan sobre l'avís i estan treballant en el cas i, sobretot, actuar no solament a posteriori sinó també de forma preventiva", va asseverar.

Finalment, el conseller va comentar que "fins ara no hi havia hagut cap tipus de senyal que açò poguera aparéixer", ja que "no hi havia cap constància en el sistema de preavisos". "Ara sí que s'actuarà de forma contundent, no només amb l'agressor sinó amb la defensa de la persona que ha sigut agredida i amb el conjunt de la comunitat educativa perquè no hi haja un conflicte major".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento