Comunitat Valenciana

València estudia "recomanacions" per a evitar els petards a la nit en Falles

  • Segons Ribó, s'està treballant en el marc del Ban de Falles perquè apareguen "uns marges de recomanacions".
  • L'objectiu de la mesura seria intentar "compaginar el descans de la ciutadania amb la festa".
Petards
Petards
BOMBERS AJUNTAMENT DE VALÈNCIA - Archivo
Petards

L'alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, han explicat que l'Ajuntament està "treballant i parlant" en el marc del Ban de Falles perquè, "en uns marges de recomanacions", no es faça un "ús particular de la pirotècnia" des de mitjanit fins a les 7 hores del matí, amb l'objectiu de "compaginar el descans de la ciutadania amb la festa".

Així ho han explicat en declaracions als mitjans, després de visitar les obres del Parc Central al costat del regidor de Desenvolupament urbà, Vicent Sarrià, i el director general de València Parc Central, Salvador Martínez.

El primer edil, en ser preguntat sobre la possibilitat que s'establisca un horari per a tirar petards durant les festes josefines, ha avançat que és una qüestió que s'està parlant "en el nou reglament de Falles" ja que "hi ha molta gent que ho està demanant". "Veurem a quin nivell està", ha afegit.

Per la seua banda, Soriano ha precisat que s'està "treballant i parlant dins del Ban de Falles totes les qüestions relatives a la contaminació acústica" i ha indicat que hi ha hagut una "petició veïnal d'eixa regulació".

No obstant açò, ha admés que és "molt difícil regular a l'hora de controlar" eixe ús de la pirotècnia, però ha admés que estan treballant "en uns marges de recomanacions perquè puguem compaginar el descans de la ciutadania amb la festa".

"No es pot prohibir"

La regidora ha puntualitzat que "no es pot prohibir", ja que "en el moment que prohibeixes, prohibeixes per a tot" i ha recalcat que la pirotècnia "està permesa en Falles, pots organitzar els horaris en els quals es pot fer". Per açò, ha subratllat que treballaran en el sentit que "quan prohibeixes, has d'anar amb compte amb què vas a fer valdre la prohibició".

Així mateix, ha recordat que el consistori ha treballat en "qüestions de seguretat" com que l'ús dels petards tinga lloc en zones fixades i no obertes i ha posat en valor el treball realitzat amb la Policia Local al Jardí del Turia. "Continuarem avançant en eixe tema", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento