Condemnat un home a 11 anys per intentar matar la parella de la seua exdona a martillades i atropellant-ho a Cullera
Condemnat un home a 11 anys per intentar matar la parella de la seua exdona a martillades i atropellant-ho a Cullera EUROPA PRESS - Archivo

Així consta en una sentència facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en la qual l'Audiència condemna l'agressor a nou anys de presó i prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres i comunicar-se amb la víctima per assassinat en grau de temptativa; a altres dos anys de presó i sis mesos de privació del dret a conduir vehicles a motor per conducció temerària, i a una multa de 450 euros per lesions lleus a les quatre persones més a les quals va colpejar amb la furgoneta.

A més, haurà d'indemnitzar la víctima amb 22.000 euros i amb entre 60 i 300 els altres afectats pel colp de la furgoneta. La sala aplica en els tres delictes l'atenuant de reparació de dany, atés que el condemnat va aportar 9.000 euros amb anterioritat al juí, una quantitat molt pròxima a la fixada pel Ministeri Fiscal per a l'import total de la responsabilitat civil.

El tribunal considera provat en la sentència que el 9 de maig de 2016 l'ara condemnat va veure l'home que mantenia una relació sentimental amb la seua exdona parlant per telèfon en un carrer de Cullera. En eixe moment, va agafar un martell que portava en la seua caixa de ferramentes i es va dirigir cap a la víctima, li va dir "ara no et vas a escapar", i li va assestar un fort colp en el cap que va fer que caiguera al sòl, on li va colpejar en almenys dos ocasions més.

L'home que acompanyava a la víctima va tractar de subjectar l'agressor, mentre que el ferit va aprofitar per a fugir i demanar ajuda, encara que només va poder arribar fins al cantó del carrer, on va caure al sòl. En veure açò, l'agressor es va pujar a una furgoneta i va començar a circular en sentit contrari, va accelerar bruscament i es va pujar a la vorera amb la intenció d'atropellar la víctima.

Les persones que hi havia al voltant van haver d'apartar-se i arrossegar-ho per a evitar que ho atropellaren, però el vehicle sí va arribar a colpejar diverses persones i la pròpia víctima, que va quedar sota la furgoneta. El conductor va baixar del vehicle i dient "et vaig a matar, per la teua culpa no veig els meus fills" es va dirigir cap a ell de nou amb el martell. Un altre home va aconseguir calmar-ho i que li donara la ferramenta.

L'agredit va patir múltiples lesions, va precisar de dos intervencions quirúrgiques i pateix seqüeles físiques, psicològiques i estètiques mentre que les altres quatre persones van patir lesions de caràcter lleu.

"VAIG BAIXAR DE LA FURGONETA PERQUÈ SE'M VA CALAR"

L'agressor va al·legar en el juí que la víctima li va dirigir frases provocatives i que es va acostar a ell amb un altre home per a tractar d'intimidar-li i, en eixe moment, se li va bolcar la caixa de ferramentes i quan intentava arreplegar-les es van barallar.

A més, encara que va admetre que es va pujar a la furgoneta i va perseguir a l'agredit, va negar que la seua intenció fóra atropellar-ho i va sostindre que en arribar al lloc en el qual la víctima estava en el sòl es va baixar de la furgoneta perquè se li va calar.

El tribunal, per contra, estima que l'home ara condemnat va realitzar "conscientment" un acte que comportava un greu risc per a la vida de l'agredit i, en reiterades ocasions durant l'ocorregut va manifestar verbalment el seu desig de donar mort a la parella de la seua exdona.

La sala aplica l'atenuant de reparació de dany per l'aportació econòmica realitzada per a cobrir la responsabilitat civil, però no aprecia la d'obrar per causes o estímuls tan poderosos que hagen produït arravatament, obcecació o un altre estat passional semblant posat que, explica, sí s'han constatat les roïnes relacions entre l'agressor i l'agredit, atés que li acusava de ser el culpable que els seus fills no volgueren veure-li, però no ho dóna per acreditat.

A més, la roïna relació s'emmarca en un tracte desconsiderat mutu. Per tant, el tribunal conclou que "no es pot apreciar relació de causalitat entre un estímul procedent de la víctima -que no consta- i un estat d'ofuscació -que no concorre- en l'acusat" i descarta la concurrència d'aquest atenuant.

Consulta aquí más noticias de València.