Bonig demana a Puig que siga "valencià abans que socialista" amb Sánchez i aborde el canvi de finançament
Bonig demana a Puig que siga "valencià abans que socialista" amb Sánchez i aborde el canvi de finançament ARCHIVO

Així ho ha indicat aquest dimarts, en declaracions als mitjans després d'assistir a l'acte del Dia de la Policia Nacional, davant la trobada que tindrà lloc aquest dimecres en La Moncloa entre el president de la Generalitat i Pedro Sánchez.

La 'popular' ha recordat que ella li va demanar a l'anterior Govern central i al seu expresident, Mariano Rajoy, "valentia per a canviar uns pressupostos que no ens agradaven". "Vaig firmar una declaració en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017 demanant més diners. La mateixa valentia que va tindre el PP, i que vaig tindre jo, que vaig preferir defendre els interessos dels valencians per damunt dels partidistes, li exigisc a Puig", ha agregat.

A més, ha assenyalat que, el passat mes d'abril, Pedro Sánchez "va vindre a la Comunitat i va dir que el canvi de model de finançament era una qüestió de voluntat política". "Ara té el BOE i la caixa dels recursos públics", ha remarcat.

"No n'hi ha prou amb dir que li van a exigir a Sánchez. Demà ha d'eixir el compromís ferm i decidit de convocar immediatament el Consell de Política Fiscal i negociar el canvi de model de finançament. És possible si hi ha voluntat política", ha emfatitzat.

En la mateixa línia, ha ressaltat que "la setmana passada li va concedir 1.459 milions d'euros a Catalunya sobre la base d'una disposició addicional que reconeixia la inversió de l'estat". Bonig ha defès que la Comunitat Valenciana té el "mateix dret" que aquesta regió i "també està mal finançada".

Consulta aquí más noticias de València.