Fulgencio davant el 9 d'Octubre: "No impediré que la gent manifeste allò que considere oportú"
Fulgencio davant el 9 d'Octubre: "No impediré que la gent manifeste allò que considere oportú" DELEGACIÓN DE GOBIERNO - Archivo

"Aquest delegat no va a impedir, dins dels procediments administratius, que la gent manifeste allò que considere oportú i menys a prendre part per una forma o una altra de pensar", ha assenyalat Fulgencio, qui ha afegit: "Els espanyols són molt lliures d'autoconvocar-se per a celebrar, de la manera que ells entenguen, el dia de la nostra Comunitat".

Fulgencio s'ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans, en ser preguntat per les crítiques a l'aprovació d'un total de set manifestacions de diferents signe en el 9 d'Octubre, marxes que discorreran pel centre de la ciutat de València.

El delegat, que ha presidit a València els actes pel Dia de la Policia Nacional, ha subratllat que el dret de reunió "es regula d'una manera perfectament establida en l'ordenament espanyol". "Els delegats de Govern no autoritzem, en tot cas, si es vulneren els requisits de petició, se sotmet a consideració i, si escau, pot arribar a denegar-se", ha afegit.

En aquesta línia, ha precisat que el dret de manifestació és "intrínsec" al de reunió i ha insistit que "estan perfectament regulats" en l'ordenament. "Aquest delegat, per descomptat, no va a impedir, dins dels procediments administratius, que la gent manifeste allò que considere oportú, i menys a prendre part per una forma o una altra de pensar".

Consulta aquí más noticias de València.