Gaspar diu que no demanarà a Rius "res" que no siga anar al jutjat i defén "no destrossar la presumpció d'innocència"
Gaspar diu que no demanarà a Rius "res" que no siga anar al jutjat i defén "no destrossar la presumpció d'innocència" DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA - ABULAILA - Archivo

Així mateix, el responsable provincial ha advocat per "no destrossar la presumpció d'innocència" i ha opinat que faria un "flac favor" si entrara en si "ha de dimitir o no ha de dimitir".

Gaspar s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, preguntat per la citació a Rius com a investigat pel Jutjat d'Instrucció número 7 de València i per si considera que el diputat hauria de dimitir.

Aquest jutjat ha acordat citar com a investigat Xavier Rius després d'admetre a tràmit una querella de la portaveu del PP en la corporació provincial, Mari Carmen Contelles, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en la contractació d'actors-mims per a l'exposició permanent del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

"No és agradable que ningú es trobe en circumstàncies d'eixe tipus", ha afirmat Toni Gaspar, qui ha precisat que, "com a president de la Diputació" no va a demanar a "res a Rius que no siga que vaja on ho han cridat, que done les explicacions oportunes i que es resolga tot".

Gaspar ha manifestat que "la línia roja" cadascun "l'ha posat on ha cregut convenient" i ha afirmat que ell "sempre" l'ha tingut "en el mateix lloc", en "la presumpció d'innocència". "Que es diguen les coses on s'han de dir, que es resolguen i quan un jutge es pronuncie ja direm", ha insistit.

Respecte a la investigació a Rius, el president de la institució provincial ha agregat que "és un tema de fraccionament de contractes, un tema de l'administració" i "un tema que està ací i cal resoldre", després del que ha considerat que "flac favor" faria si entrara en si "ha de dimitir o no ha de dimitir".

Consulta aquí más noticias de València.