Puig demanarà a Sánchez el 10-11% de les inversions dels PGE de 2019 i resoldre l'infrafinançament i el deute
Puig demanarà a Sánchez el 10-11% de les inversions dels PGE de 2019 i resoldre l'infrafinançament i el deute I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així mateix, li traslladarà la situació d'infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana i "el problema de deute públic adossat a aquesta situació" amb l'objectiu d'"obrir l'espai de solucions en tots els àmbits".

Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, preguntat pels compromisos que espera que el president del Govern adquirisca amb la Comunitat Valenciana a partir de la reunió que mantindrà amb ell aquest dimecres.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que "el ventall de qüestions" que va a plantejar a Pedro Sánchez és "ampli" i passarà per la "situació d'infrafinançament i inversió i el problema de deute públic adossat a aquesta situació".

En primer lloc, ha puntualitzat que reclamarà que els PGE de 2019 plantegen en les inversions regionalizadas "el 10-11 per cent" perquè ha subratllat que és "el que correspon" per pes poblacional.

Així mateix, sol·licitarà un compromís respecte a mesures transitòries fins a l'aprovació del nou sistema de finançament per a "garantir la viabilitat de l'autogovern valencià" i, d'altra banda, "que hi haja una voluntat que més prompte que tard hi haja un nou sistema de finançament".

Puig, que ha assegurat que també demanarà altres qüestions de "caràcter més conjuntural", ha assenyalat que aquestes peticions són "la base" del plantejament del Consell perquè "l'agenda valenciana s'incorpore d'alguna manera definitiva en el govern d'Espanya".

En aquest sentit, en un acte a Benidorm aquest dimarts, Puig ha assenyalat que també posarà damunt la taula la necessitat que es puga concertar a Europa "un suport decisiu a la innovació". "Si volem traslladar-nos a l'economia del coneixement necessitem que no es contemple la innovació com una despesa més i, per açò, pretenem que amb la cobertura pública-privada puguem aconseguir una situació de major inversió en R+D+i", ha emfatitzat per a assenyalar que es necessiten "més incentius" perquè la transformació del model econòmic no quede "encallat".

Consulta aquí más noticias de València.