Comunitat Valenciana

Bravo nega "tensió" amb Oltra i diu que va donar a conéixer el projecte de violència de gènere a tot el Consell

  • La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat que "no va percebre cap tensió" en les declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, sobre el projecte de crear prefectures especialitzades en violència de gènere en les tres províncies. A més, ha assegurat que va donar a conéixer la iniciativa a tots els membres del Consell en el Seminari de Govern d'aquest estiu.
Bravo i Oltra, en una imatge d'arxiu
Bravo i Oltra, en una imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Bravo i Oltra, en una imatge d'arxiu

Així ho ha manifestat aquest dimarts, en declaracions als mitjans, després d'assistir a l'acte del Dia de la Policia Nacional, preguntada per les paraules d'Oltra. Aquest passat dilluns, quan Bravo va presentar la proposta de crear Prefectures especialitzades en violència de gènere, la vicepresidenta va indicar: "Si comparteix el projecte la consellera, segurament podré opinar".

"No vaig percebre cap tensió, respecte per descomptat el càrrec que ocupa la vicepresidenta, les seues competències, i crec interpretar que el que ella va dir és que desconeixia el projecte, però és que ahir el que es va fer va ser presentar un document en el qual havia treballat un grup d'experts", ha explicat la titular de Justícia.

Ha assenyalat així que jutges, fiscals, cossos i forces de seguretat, advocats, i l'Institut de Medicina Legal van incorporar les seues recomanacions a un document "que el seu esborrador havia sigut presentat, a més, en l'últim seminari (de Govern) perquè era un dels objectius de Benicarló (Castelló), el potenciar les unitats d'avaluació", ha subratllat.

"SEMPRE ESTIC DISPOSADA A PARLAR"

Preguntada per si hi ha hagut "falta d'enteniment" amb la titular d'Igualtat i si abordaran l'assumpte, Bravo ha assegurat que "sempre està disposada a parlar". "De fet, en l'última comissió tècnica interdepartamental que es va celebrar, vaig acudir personalment per a explicar el projecte".

De la mateixa manera, ha posat en valor "el fet que la vicepresidenta traslladara que a més li pareixia una bona idea i que l'estudiarà".

CRIM DE LES XIQUETES DE CASTELLÓ

D'altra banda, sobre si va haver-hi "falta d'avaluació" en la mort de les dos menors de Castelló en mans del seu pare, ha declarat: "Jo no he diagnosticat el problema, sóc molt respectuosa amb el treball que diàriament realitzen els jutges, que, per descomptat, com a persones humanes en un moment determinat poden prendre decisions més encertades o menys encertades".

"Per açò, el nostre sistema judicial estableix un sistema de recursos. Les decisions poden ser revisades per òrgans superiors, així aquesta establit en la nostra llei", ha recordat, abans de reiterar que "no li competeix" a ella l'"anàlisi del procediment judicial" d'aquest cas concret.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento