CCOO adverteix que la pujada es concentra en dones i serveis i consolida la precarietat "a passos engegantits"
CCOO adverteix que la pujada es concentra en dones i serveis i consolida la precarietat "a passos engegantits" GVA - Archivo

Per al sindicat, l'augment posa en relleu l'escenari de "ocupació volàtil i feble, instal·lat en la precarietat de la contractació, amb excessiva rotació d'entrada i eixida" a la Comunitat. Tot açò "només pot conduir a la desigualtat social i a la pobresa", adverteix CCOO PV en un comunicat.

La responsable d'Ocupació i Formació, Ana García, ha posat així el focus sobre el caràcter cíclic i estacional del mercat laboral valencià: "Es consolida a passos engegantits la precarietat, la temporalitat en la contractació i la falta d'oportunitats per a tindre una ocupació de qualitat".

Per sexes, ha alertat que l'increment de la desocupació es concentra en les dones, "les més afectades per la contractació precària", mentre que el nombre d'homes aturats "disminueix en 45".

L'evolució per sectors també és "clarament diferenciada" per a la central sindical, amb "un increment de 4.722 persones desocupades en el sector serveis i de 616 noves en atur sense ocupació anterior".

També disminueix la desocupació registrada en l'agricultura (895 persones), en indústria (1.128) i en construcció (1.379), i la temporalitat de la contractació al setembre ascendeix al 87%. Per províncies, augmenta a Castelló (1.254) i a Alacant (1.619), mentre que disminueix a València (937 aturats menys).

RELLANÇAMENT DE LA INVERSIÓ PÚBLICA

Davant aquestes dades, des de CCOO PV reivindiquen que "és possible una millor situació" a la Comunitat Valenciana, per al que veuen necessari avançar en un canvi de model productiu, "amb un rellançament de la inversió pública productiva i del sector industrial, a més d'una reforma fiscal fonamentada en l'equitat i per reforçar els serveis públics".

A les portes de la celebració de la Jornada Mundial pel Treball Decent, aquest diumenge, 7 d'octubre, el sindicat reclama un "canvi de regles" per a ocupacions de qualitat, amb salaris dignes i condicions de treball justes. Açò passa, al seu juí, per la recuperació del poder adquisitiu dels salaris, l'increment de la protecció per atur i l'impuls de la contractació estable.

Consulta aquí más noticias de València.