Oltra espera que Sánchez atenga les peticions "justes i necessàries" de la Comunitat Valenciana
Oltra espera que Sánchez atenga les peticions "justes i necessàries" de la Comunitat Valenciana GVA

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació, abans de participar en la inauguració de les III jornades 'Els Serveis Socials des de l'Educació Social', en ser preguntada per si espera que hi haja compromisos de Sánchez amb la Comunitat Valenciana, després de la seua trobada d'aquest dimecres amb el president de la Generalitat.

Sobre aquest tema, ha afirmat que "expectatives totes i esperances moltes també" i ha explicat que Puig traslladarà al president del Govern diverses propostes plantejades des de les diferents conselleries.

Ha puntualitzat que la reivindicació "troncal" és un sistema de finançament "just" i la regularització de la part deute que "no s'ha produït pel balafiament i la corrupció, sinó que es deu a l'infrafinançament".

En aquest sentit, ha assenyalat que és "importantíssim" que eixa part passe a l'Administració General de l'Estat perquè "no és un problema de la Comunitat Valenciana", que "és la comunitat que menys despesa té tota Espanya". Per tant, ha remarcat que "no és un problema de despesa, sinó d'ingressos" i ha defès que eixa assumpció de part del deute "no augmenta el dèficit d'Espanya perquè està tot integrat" i per a la Comunitat seria "un alleugeriment".

D'altra banda, Oltra ha indicat que també es demanarà a Sánchez "inversions justes" en els Pressupostos Generals de l'Estat perquè "no pot ser que la Comunitat Valenciana sempre siga l'última en inversions". "Volem unes inversions justes atenent al nostre pes poblacional, les nostres necessitats i al nostre pes econòmic i al que representem en el PIB en l'arc mediterrani", ha subratllat Oltra.

Altres temes que es posaran damunt de la taula són qüestions relacionades amb la fiscalitat o un pacte per l'Aigua. Es tracta, segons la vicepresidenta, d'abordar "temes que són troncals i imprescindibles per als valencians i que formen part d'eixa agenda política prioritària"

ÀMBITS SOCIALS

Quant a l'àmbit social, Oltra ha posat l'accent en la necessitat que l'Administració General de l'Estat finance el 50 per cent de l'atenció a la dependència, "tal com marca la llei d'autonomia personal", i que les persones que cuiden a les persones en situació de dependència tornen a cotitzar en la Seguretat Social.

Així mateix, ha reivindicat "una política comuna d'atenció a la infància que vé en aquest moment no acompanyada al nostre país fugint de situacions de guerra, de persecució i terribles en els seus països" i l'homologació de les condicions personal sanitari i del personal social.

"Tenim l'esperança que el president del Govern d'Espanya atenga unes peticions que són justes, necessàries i que per descomptat ens col·locarien com la resta de ciutadans d'Espanya. Nosaltres no volem ser més que ningú, però estem farts de ser sempre els últims de tot i no volem ser ciutadans espanyols de segona", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.