Puig demana "no tirar més gasolina al foc" a Catalunya i diu que els responsables públics han de "complir la llei"
Puig demana "no tirar més gasolina al foc" a Catalunya i diu que els responsables públics han de "complir la llei" I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació a Benidorm (Alacant), en ser preguntat per les manifestacions per l'1-O i si creu que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, "ha traspassat la línia roja".

Sobre aquest tema, el cap del Consell ha subratllat que els responsables públics tenen "unes obligacions bàsiques i és complir la llei" que també és "exigible al conjunt de la ciutadania però fonamentalment a els qui dirigeixen les institucions". "Crec que estem en un moment de dificultat i no cal tirar més gasolina al foc, però cal assumir per part dels dirigents polítics responsabilitat", ha manifestat Puig.

En aquest sentit, ha recordat Torra que és "el representant de l'Estat a Catalunya" i, per tant, "eixa és la seua gran responsabilitat". "Tots hem de governar per al conjunt dels ciutadans i no només per a aquells que ens han votat", ha puntualitzat Puig, per a qui en un Estat de dret "no es pot permetre que s'avasalle les minories" ni es pot permetre que la violència genere "més violència".

Per tant, ha remarcat que "cal actuar des de la màxima prudència" i "cadascú ha d'assumir la seua responsabilitat" i "qui té més responsabilitat ha d'assumir majorment la seua responsabilitat", ha insistit el cap del Consell.

"EL GOVERN ÉS CONTUNDENT"

Preguntat per si creu que el Govern de Pedro Sánchez ha sigut "suficientment contundent", Puig ha puntualitzat que "una cosa és la contundència i una altra és l'estridència" i, al seu juí, el Govern és "contundent". "No fa falta ser estrident ni tampoc fer permanentment política partidària de tot com fa el PP habitualment", ha assenyalat.

Respecte a si és moment d'aplicar l'article 155, ha respost: "En aquest moment el que cal fer és aplicar la llei".

Consulta aquí más noticias de València.