El PP diu que el Consell imposa la seua ideologia sobre els estudiants
El PP diu que el Consell imposa la seua ideologia sobre els estudiants INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

El coordinador de Política Social del Grup Popular de les Corts Valencianes (GPP), José Juan Zaplana, ha afirmat que el Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana (TSJCV) "ha condemnat el sectarisme de la Conselleria de Sanitat en imposar la seua ideologia sobre la qualitat assistencial i preparació dels futurs professionals".

El diputat 'popular' s'ha pronunciat així després de la sentència de la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que reconeix a la Universitat Catòlica de València (UCV) el dret al fet que els seus alumnes de Ciències de la Salut puguen realitzar pràctiques en la sanitat pública i a subscriure un conveni de cooperació educativa en matèria de pràctiques acadèmiques curriculars.

Per a José Juan Zaplana, "massa temps ha impregnat la ideologia sectària i les mentides la Conselleria de Sanitat als caps del Botànic i especialment de l'exconsellera i exministra Carmen Montón".

"La sentència que ahir coneixíem no només condemna Montón sinó a l'actual consellera, Ana Barceló, al PSPV, Compromís i Podem, que amb el seu vot van fer possible que tirara endavant un veto a la llibertat d'oportunitats, a la formació dels nostres joves i la preparació de tots aquells professionals que després van a tindre en les seues mans la nostra salut i la nostra vida", ha asseverat el diputat del PP en un comunicat.

Així, el coordinador de Política Social del GPP ha apuntat que mentre el Consell del Botànic "intenta imposar la seua ideologia, a la Comunitat Valenciana segueixen faltant professionals sanitaris, especialistes en moltes matèries per a combatre el gran flagell que ha deixat d'herència el Consell del PSPV i Compromís, com són les llistes d'espera".

Zaplana ha recordat el problema que existeix a la Comunitat Valenciana amb les llistes d'espera, "amb les quals veiem com el Consell és incapaç de trobar una solució".

"No prioritza les persones"

"El Botànic, en la seua presa de decisions, no prioritza les persones, sinó els interessos foscos d'alguns, i així veiem com es tracten amb una falta de sensibilitat esbalaïdora casos relacionats amb xiquetes amb anorèxia o persones malaltes de càncer, la qual cosa ha ocorregut amb l'IVO i les retallades i desmantellament del servici d'oncologia en l'hospital de Sant Joan a Alacant. O com es tracta els professionals deixant-los de pagar pagues extres i productivitats mentre els directius nomenats per la consellera si els estan cobrant i es produeixen acomiadaments sectaris i condemnats en els tribunals com en el cas del provincial de Castelló o Alzira", ha declarat.

El diputat opina que el Consell del Botànic "s'ha convertit en el del sectarisme ideològic i falta de sensibilitat, elements amb els quals està posant a la Sanitat pública valenciana en perill i les vides de molts valencians en risc".

Finalment, assenyala que, "davant el caos de Consell, el president Ximo Puig ha de convocar eleccions abans que hàgem de lamentar situacions pitjors. La gestió de la sanitat pública aquests anys ha sigut caòtica i l'actual consellera està demostrant ser incapaç de revertir els capritxos que s'han dut a terme amb la convivència de Puig i Oltra".

Consulta aquí más noticias de València.