Dos valencians, guanyadors en els Premis de la Perruqueria Espanyola
Dos valencians, guanyadors en els Premis de la Perruqueria Espanyola CLUBFIGARO

Dos valencians han resultat guanyadors en els Premis de la Perruqueria Espanyola. Així, Carlos Valiente, director dels salons Carlos Valiente d'Alzira i Algemesí, ha aconseguit el títol de Perruquer Español de l'Any, categoria "regna" del certamen i que premia la trajectòria professional en l'últim any, mentre que Juanvi Camarasa, del saló De Sancho de València, s'ha fet amb el premi Perruquer Revelació de l'Any, destinat a professionals menors de 28 anys.

Els Premis de la Perruqueria Espanyola són convocats anualment pel Club Fígaro i s'atorguen en cinc categories: perruquer revelació, col·lecció comercial femenina, col·lecció comercial masculina, col·lecció d'avantguarda i el guardó més prestigiós, Perruquer Español de l'Any.

A més, s'entrega un sisé guardó, valorat in situ per un jurat especialitzat, a la millor posada en escena durant la passarel·la, el premi Passarel·la Fígaro, detallen responsables de l'esdeveniment a través d'un comunicat.

La perruqueria valenciana va tornar a triomfar en la novena edició dels Premis de la Perruqueria Espanyola. A més de la cerimònia d'entrega de guardons, prèviament els 15 finalistes dels premis, set d'ells valencians, van posar en escena les seues col·leccions nominades en l'anomenada Passarel·la Fígaro, on es van exposar "fabulosos" treballs creatius sobre el cabell, destaquen.

Els guardons, que anualment entrega el Club Fígaro i que enguany celebren la seua novena edició, s'han convertit ja en la convocatòria "més exitosa de la perruqueria espanyola, un certamen que any rere any supera els seus propis rècords de participació i reuneix els perruquers creatius més prestigiosos del país", agreguen.

En aquesta edició, un total de 72 firmes procedents de tots els punts d'Espanya han presentat un total de 140 col·leccions fotogràfiques en quatre categories diferents (perruquer revelació, perruqueria comercial masculina, perruqueria comercial femenina i perruqueria d'avantguarda).

Votació oberta

A més, tots els perruquers que van ser preseleccionats pels companys de professió en una votació oberta prèvia, podien presentar també la seua candidatura per a la cinquena categoria, el premi estrela, Perruquer Espanyol de l'Any, que finalment té l'alzireny Carlos Valiente com a flamant guanyador.

Club Fígaro és una iniciativa associativa que va nàixer en 2008 de la mà de set de les firmes de perruqueria més reconegudes del país i que reuneix un centenar dels millors perruquers creatius espanyols.

El principal patrocinador del Club és la firma de cosmètics Revlon Professional. Des de 2010, Club Fígaro convoca els Premis de la Perruqueria Espanyola, als quals per primera vegada enguany poden concórrer tots els perruquers espanyols o residents a Espanya que ho desitgen, sense necessitat de ser socis del Club.

Els premis s'atorguen per les votacions secretes realitzades en dos rondes, per part dels socis i participants i per part d'un jurat professional, compost per cinc noms de la perruqueria nacional i internacional que canvien cada any. Totes les col·leccions són anònimes fins que es desvetlen els finalistes.

Consulta aquí más noticias de València.