Comunitat Valenciana

STEPV demana a Educació una Mesa per a accelerar el pagament de l'1 i 2 de setembre a professorat interí i en pràctiques

  • El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha sol·licitat una Mesa Sectorial a la Conselleria d'Educació amb la finalitat d'abordar el pagament i la cotització dels dies 1 i 2 de setembre al professorat interí i en pràctiques i "accelerar l'alta en nòmina del personal afectat". Igualment, insta l'administració a solucionar "de forma definitiva aquest tema, ja que el curs que vé l'1 de setembre serà diumenge".

El sindicat explica, a través d'un comunicat, que "la pressió del professorat ha obligat la Conselleria d'Hisenda a anunciar que rectifica sobre l'alta en nòmina" i donar a conéixer que estan treballant amb Educació per a solucionar el problema.

Segons la informació d'Hisenda, s'ha trobat la solució tècnica perquè el professorat interí i el de pràctiques cobre i cotitze els dies 1 i 2 de setembre. Cal recordar que aquests professors van ser donats d'alta en nòmina i en la Seguretat Social a partir del dia 3, ja que l'1 de setembre era "inhàbil", la qual cosa crea un "important perjuí tant econòmic com de cotització al col·lectiu, que afecta més de 14.000 docents", apunten des de STEPV.

Aquesta entitat recorda que des de finals d'agost està fent gestions en la Conselleria d'Educació per a resoldre el problema, que no depèn d'Educació sinó d'Hisenda. Així i tot, afirmen, el sindicat "va arrancar el compromís en Educació que faria gestions amb Hisenda per a resoldre el problema i que informaria pròximament en una mesa de negociació".

STEPV reivindica que va ser "el primer sindicat a presentar una denúncia a Inspecció de Treball el passat 14 de setembre i va iniciar una campanya de denúncies individuals per a pressionar a l'administració que ha tingut

un seguiment important entre el personal afectat".

Ací, ha criticat la informació que està distribuint sobre la qüestió un altre sindicat, UGT, "en la qual s'atribueix haver arribat a un acord amb el conseller d'Hisenda" i "intenta apropiar-se d'un èxit sindical quan no ha fet cap acció en tot el mes de setembre".

"SOLUCIÓ DEFINITIVA"

STEPV afig que ha sol·licitat aquest dimarts una Mesa Sectorial a la Conselleria d'Educació perquè s'aborde el tema i s'accelere l'alta en nòmina del personal afectat. També insta a solucionar de forma definitiva aquest tema, ja que el curs que vé l'1 de setembre serà diumenge.

El sindicat atribueix la solució d'aquest problema "absurd i injust a la pressió del professorat que ha reclamat els seus drets massivament presentant les denúncies a inspecció de treball, juntament amb la denúncia presentada per STEPV el 14 de setembre".

STEPV aconsella al personal afectat que encara no haja presentat la denúncia a Inspecció de Treball que es pose en contacte amb les persones permanents del sindicat per a presentar-la, ja que fins que l'alta en nòmina a partir de l'1 de setembre no siga una realitat "cal mantindre la pressió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento