L'Ajuntament de València rehabilitarà la muralla islàmica
L'Ajuntament de València rehabilitarà la muralla islàmica Ajuntament de València

L'Ajuntament de València pretén recuperar la muralla islàmica de la plaça de l'Àngel, en el barri del Carmen. L'alcalde, Joan Ribó, va donar aquest dilluns el primer pas en signar al costat de la consellera d'Habitatge, María José Salvador, l'acord per a la transmissió del solar situat en el número 3 de la plaça, fins ara propietat de la Generalitat, però que mitjançant aqueix acord passa a les mans del Consistori. Ribó va destacar “la importància de l'acord” signat, “després de quasi 20 anys sense coordinació i enteniment” entre les institucions. 

“Amb aquesta cessió podem iniciar el pla de rehabilitació d'aquesta fortificació del segle XI, per al qual comptarem amb una partida en el capítol d'inversions del pressupost municipal”, va afegir l'alcalde. 

El projecte previst per al solar inclou l'exhibició de la muralla islàmica restaurada, un edifici en la plaça de l'Àngel com a centre d'interpretació i un espai enjardinat on es reproduirà la seqüència de fortificacions, cementeri, barbacana, etc. A més, es recuperarà el branc de la sèquia de Rovella que discorre per la zona, perquè també es puga observar.

Per la seua banda, la consellera va destacar “l'esforç dedicat a resoldre problemes i a desfer les complexitats heretades de l'anterior legislatura”. En aquest sentit, va destacar els embulls del Port, “que la Generalitat ja ha lliurat en condicions a l'Ajuntament”.

Entre els acords de col·laboració, Salvador també va ressaltar el que afecta la plaça de Bruges, “el disseny de la qual la Conselleria ja ha enviat a l'Ajuntament perquè, amb les modificacions necessàries, es puga executar el projecte d'urbanització de la zona”.

El ‘pàrquing’ de Bruges, en 45 dies 

Ribó també va assegurar que l'aparcament de la cèntrica plaça de Bruges “estarà conclòs en uns 45 dies” i va assegurar que el seu equip contempla la creació d'un “eix essencial” en el centre “de la plaça de Bruges fins a la de l'Ajuntament”.

Consulta aquí más noticias de València.