Comunitat Valenciana

Tunick s'"impressiona" amb Sant Miquel dels Reis en la seua visita a València

  • El fotògraf diu que la localització per al seu treball, previst per a finals d'octubre, "serà una sorpresa".
  • Per a la directora general de Cultura, aquest projecte és una "boníssima oportunitat" per a la ciutat.
Spencer Tunick visita Sant Miquel dels Reis
Spencer Tunick visita Sant Miquel dels Reis
EUROPA PRESS
Spencer Tunick visita Sant Miquel dels Reis

El fotògraf nord-americà Spencer Tunick ha visitat aquest dilluns l'antic monestir de Sant Miquel dels Reis de València en busca de la localització que acollirà el projecte que prepara en la ciutat. Si bé s'ha mostrat "impressionat" pels arcs de l'edifici, ha evitat revelar l'enclavament que escollirà. "Serà una sorpresa", ha indicat.

Al costat de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, l'artista ha recorregut les instal·lacions del complex que actualment acull la Biblioteca Valenciana, un dels escenaris que barreja per a la composició fotogràfica que elaborarà a la fi d'octubre, en col·laboració amb la Generalitat i coincidint amb el festival d'art urbà 'Intramurs'. El fotògraf necessita un "espai singular i ampli", ja que les seues fotografies reuneixen centenars de persones.

Tunick ha explicat, en declaracions als mitjans, que la d'aquest dilluns és la seua primera visita al monestir i que ja ha estat en al voltant de cinc o sis localitzacions de València. "Se m'ha donat l'oportunitat de treballar on vullga i, en vindre a aquest lloc, m'ha impressionat molt la multitud d'usos que se li ha donat en el passat".

"Impressionat i trist, per descomptat, perquè també va ser una presó", ha puntualitzat, abans de precisar que, si escollira aquesta localització, la seua obra "giraria entorn de la vida, la reflexió i la inversió de rols".

La localització definitiva "serà una sorpresa"

Preguntat per la resta de llocs que ha visitat durant la seua estada en la capital del Túria i que ha captat el seu interés, el fotògraf ha eludit desvetlar el lloc triat. "Serà una sorpresa", ha remarcat.

"Cadascun dels meus treballs tenen un fil comú, que és el cos nu, juntament amb un llençol o lona a manera de coberta, molt paregut a una pintura d'estil 'Color Field' (en castellà, 'camp de color'). Aleshores, encara que la substància, el cos i la humanitat, és sovint similar, els fons canvien", ha il·lustrat.

En aquest sentit, ha destacat que, en contemplar el seu treball, "es pot considerar com una pintura, com una abstracció", en la qual "hi ha una constant".

"Mai he treball en un lloc com aquest, amb aquests grans arcs. Vaig tindre l'oportunitat de treballar en el centre de Belles Arts de Sant Miquel d'Allén, a Mèxic, però el projecte mai es va materialitzar. Seria una oportunitat interessant el treballar amb aquests arcs en aquesta estructura meravellosa", ha manifestat.

"Solament es parla de València per a aspectes positius"

Per la seua banda, la directora general de Cultura i Patrimoni ha posat en valor la "boníssima oportunitat" que el projecte de Tunick suposa per a la ciutat. "Per açò, des del primer moment en què vam tindre l'oportunitat d'involucrar-nos en aquesta acció ens vam llançar de cap", ha indicat, abans de subratllar que Sant Miquel dels Reis és una localització "meravellosa" per a albergar aquesta iniciativa.

"Trie la localització que trie, va a suposar un pas més en aquest dir adéu i acomiadar-se de la càrrega reputacional que vinculava València amb altres coses. En el món de la cultura, hui en dia, solament es parla de València per a aspectes positius i el fet que Spencer Tunick trie la ciutat com una de les seues localitzacions és un pas més en eixe decidit camí", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento