Creen 15 noves línies de bus per anar ràpid a Barcelona

FGC estrena dissabte el servei de metro comarcal al Llobregat. La C-58 i la C-31 tindran carril d’alta ocupació de vehicles. Autobús i tren estaran sincronitzats.
El Pla de Transport de Viatgers 2008-2012, presentat ahir, preveu un augment del 30% de l’oferta d’autobusos interurbans amb 19 noves línies exprés (15 d’elles per arribar més ràpid a Barcelona) en connexió amb les principals ciutats. Es posaran en marxa entre aquest any i els tres propers. També destaca el pla per integrar i sincronitzar els horaris de  busos i trens per fer-los coincidir i evitar esperes. A banda, aquest dissabte, FGC estrena el servei de metro comarcal al Baix Llobregat. I, a final d’any, hi haurà dos carrils per a Vehicles d’Alta Ocupació a l’àrea metropolitana.

Millores en transport

Nous busos exprés: Un vehicle cada hora connectarà Barcelona  amb Sant Cugat, Sabadell, Terrassa, Rubí, Sitges, St. Pere de Ribes, Vilafranca, Masnou, Palau, Montornès, Esparraguera, Pallejà, Vallirana, Lliçà i Manresa.

Línies d’autobús reforçades: Hi haurà servei cada 30 minuts en hora punta entre Barcelona, Mollet, Santa Perpètua, Vilafranca, Vic, Parets, Abrera i Girona.

Metro comarcal: Dissabte, FGC estrena el Manresa– Igualada cada 20 minuts  i de Martorell a Barcelona cada 5. Està en execució el tram Sabadell i Terrassa. A la línia Llobregat-Anoia passarà un tren cada 5 minuts.

Integració horària: La Generalitat obligarà a posar una base de bus a menys de 300 metres d’una estació de Rodalies. L’horari dels busos haurà de coincidir (amb un marge de 10 minuts) amb els dels trens.

Carrils d’Alta Ocupació: Els carrils VAO s’estrenaran  a la C-58 entre la Meridiana i Ripollet abans del juliol i  sense acabar l’any, a la C-31, entre Montgat i Glòries, i de Pl. Espanya a Castelledefels.

Reforç a Rodalies Renfe: La línia de la costa R1 tindrà més trens entre Sant Vicenç de Calders,  Barcelona, Maresme i Maçanet. Entre Mataró i l’aeroport cada 5 minuts.La R2 a l’interior de St. Vicenç de Calders fins a Maçanet tindrà 11 trens per hora entre Martorell i la Sagrera. La R3 s’ampliarà fins a Torelló i la R4 un tren cada 5 minuts de Manresa a l’aeroport.

Regionals per l’AVE: Hi haurà nous trens regionals per la línia d’alta velocitat amb freqüencies d’una hora entre capitals. De Barcelona a Girona, en 35 minuts; a Tarragona, en 40; i a Lleida, en 30.

Xips, fibra òptica i rutes intel·ligents

El Pla de Transport de Viatgers fins al 2012 també incorporarà  novetats en el pagament i en els sistemes d’informació. Així, es crearà una targeta amb un xip incorporat i que no caldrà passar per cap aparell, sinó que es llegirà a través d’un lector òptic, sense contacte. Això permetrà gaudir de més descomptes i avantatges als usuaris, ja que els títols seran personalitzats i intransferibles. A banda, s’estudia un sistema d’informació intel·ligent perquè l’usuari, des del qualsevol punt del territori, pugui conèixer via Internet i en temps real, quines seran les connexions de transport al seu abast. En tot moment, el viatjer coneixerà els mitjans més adecuats per efectuar el seu viatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento