Comunitat Valenciana

Bombers forestals no descarten seguir l'agenda de Puig fins a aconseguir la dignificació salarial: "Estem desesperats"

  • Els bombers forestals s'han concentrat aquest divendres davant el Palau de la Generalitat, en el seu catorzé dia de vaga indefinida, i no descarten "seguir l'agenda" del cap del Consell, Ximo Puig, en les seues protestes fins a aconseguir la "dignificació salarial" d'acord amb les noves funcions que desenvolupen des del passat 1 de gener.
Concentració de Bombers Forestals a València
Concentració de Bombers Forestals a València
EUROPA PRESS
Concentració de Bombers Forestals a València

"Estem desesperats", ha assegurat aquest divendres el delegat sindical i portaveu de CCOO en el col·lectiu, Dionís Montesinos, a les portes de la concentració davant el Palau, prèvia a una altra de les accions previstes per a dilluns que ve, una vaga de fam que començarà a Castelló per part de membres d'aquest colectiu.

Montesinos ha assenyalat que han arribat a aquesta situació després d'un llarg procés de negociació iniciat fa dos anys, de quan es van transformar per reglament de cos provincial de Brigades d'Emergències a cos autonòmic de bombers forestals helitransportats i terrestres, amb noves funcions des de l'1 de gener i amb dotació pressupostària associada a eixe augment de treball i a una "dignificació salarial".

No obstant açò, segons ha explicat, per motius de negociació no es va poder fer efectiva eixa pujada en la nòmina perquè no es complien determinades clàusules suspensives. L'última d'elles era que s'aprovara el reglament dels bombers forestals, que es va publicar finalment l'11 de setembre.

"A partir d'ací, exigim a Tragsa que fera els ingressos, però va al·legar que no tenia autorització del Ministeri d'Hisenda, ha indicat, i ha agregat que s'han desplaçat Madrid, fins i tot alguns d'ells fent el recorregut amb bicicleta, per a reunir-se amb grups parlamentaris que els han promès que intercediran amb el Govern perquè puguen cobrar d'acord amb els pactes "en breu". Fins i tot, segons ha dit, el senador socialista Joan Lerma es va comprometre a intercedir amb la titular d'Hisenda, María Jesús Montero.

En aquest sentit, afirma que segueixen "confiant en la bona fe del govern progressista per a resoldre el conflicte en breu i tornar les aigües al seu curs". En cas contrari, mantenen l'anunci de vaga de fam indefinida fins que Hisenda autoritze al fet que es complisquen els objectius acordats. "No anem a parar fins a tindre la dignificació salarial promesa", ha advertit i ha insistit: "Ja que hem de subsistir per a arribar a fi de mes, no ens importa morir dempeus abans que viure esclavitzats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento