Comunitat Valenciana

Oltra, sobre la disposició de Camps a l'Alcaldia de València: "Tenen 9 de 10 regidors imputats, no encaixaria malament"

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa
GVA
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat que l'expresident Francisco Camps "no encaixaria malament" en el grup municipal del PP en l'Ajuntament de València, atés que "tenen nou de deu regidors imputats". A més, ha apuntat que caldria preguntar sobre la predisposició de Camps a presentar-se com a candidat a l'Alcaldia de la capital valenciana i sobre la seua "trajectòria impecable" al president del PP, Pablo Casado, i a la màxima dirigent dels 'populars' valencians, Isabel Bonig.

Així s'ha pronunciat la portaveu del Govern valencià aquest divendres en la roda de premsa celebrada després del ple del Consell, en ser preguntada per les declaracions d'aquest passat dijous de l'expresident de la Generalitat i del Partit Popular a la Comunitat Valenciana (PPCV) Francisco Camps, que va assegurar que estaria "encantat" de ser candidat per aquesta formació a l'Alcaldia de València si les bases i els seus companys de partit li'l demanaren.

"Anava a dir que (Camps) podria fer un grup d'imputats, però en realitat ja ho té, perquè nou dels deu regidors del PP ja ho estan, no seria cap novetat", ha ironitzat la vicepresidenta, que en qualsevol cas ha indicat que la qüestió que l'expresident es presente com candidat a alcalde de València "és una pregunta per a Bonig i Casado, sobre les seues intencions i la seua trajectòria impecable".

Oltra també s'ha manifestat sobre la decisió de la Secció Segona de la Sala penal de l'Audiència Nacional sobre la reobertura de la investigació sobre les adjudicacions de la Generalitat a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, concretament per a saber qui les ordenava, després de les revelacions de Francisco Correa, Ricardo Costa i Álvaro Pérez 'El Bigotes' durant el juí pel finançament irregular del PP valencià que apuntaven directament a Francisco Camps.

Sobre aquest tema, Oltra ha comentat que es tracta d'"una més que té a veure amb el finançament il·legal del PPCV i, de totes les proves arreplegades, l'Audiència Nacional ha considerat que Camps té presumptament una vinculació amb les decisions que es van prendre i que van desviar diners dels valencians cap a interessos il·legals i il·legítims". "És el que hem vist durant la gestió impecable dels anys de govern del PP a la Comunitat Valenciana", ha lamentat.

Una gestió "tan impecable", ha insistit, que "tenim imputats tres dels quatre presidents de la Comunitat Valenciana del PP", ha agregat.

"ATAC AL PODER JUDICIAL"

Finalment, la portaveu de l'Executiu valencià ha considerat d'"un nivell important d'atac al poder judicial" que un expresident de la Generalitat "insinue que tota una Audiència Nacional" ordene la reobertura de la investigació sobre les adjudicacions del Govern valencià a Orange Market en l'època de Camps per a "tapar" les converses de la ministra de Justícia Dolores Delgado amb l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento