Comunitat Valenciana

Línies de bus nocturnes a Alacant habiliten parades intermèdies per a previndre agressions i violència de gènere

  • L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha presentat les parades intermèdies del servei nocturn d'autobús que tenen com a objectiu "minimitzar els riscos" de situacions d'agressió a viatgers i violència de gènere a les dones que tornen a casa a altes hores de la matinada. La mesura entra en funcionament aquest mateix divendres.

Barcala ha incidit, en un comunicat, que Alacant és la primera ciutat que impulsa aquesta mesura "preventiva", que permetrà baixar als usuaris en punts més propers a les vivendes. La mesura s'ha habilitat per a totes les línies nocturnes durant els caps de setmana.

"Tractem de minimitzar eixos riscos d'assetjaments, d'atacs, de robatoris en general; facilitarà la seguretat, dóna més tranquil·litat i, en definitiva, eixa és la nostra obligació, aplicar mesures que per xiquetes que pareguen són molt útils a l'hora d'anar combatent i impedint que es puguen generar situacions d'agressió, de violència de gènere i fins i tot de robatoris", ha destacat el primer edil.

PARADES

Les parades intermèdies poden ser utilitzades per tots els viatgers del transport públic i van a estar operatives durant l'horari nocturn de 23.30 hores a 06.30 hores, els divendres, dissabtes i vespres de festius en les línies nocturnes: 03N (plaça de la Lluna - El Palamó); 23N (plaça del Mar-Sant Joan-Mutxamel) i 24N (plaça del Mar-Sant Vicent del Raspeig), 21N (Alacant-platja de Sant Joan-El Campello), i 22N (Alacant-Cap d'Horta-platja de Sant Joan).

En aquest sentit, el regidor de Transports, José Ramón González, ha assenyalat que "les associacions de veïns ja van traslladar a l'Ajuntament la tranquil·litat que va suposar per als pares la instal·lació en Fogueres d'aquestes parades intermèdies", amb les quals "s'aconsegueix reduir l'espai entre parades; que és molt important i previndre dels possibles atacs, sobretot els que pateixen les dones".

L'experiència pilot es va engegar durant les festes de Fogueres el passat mes de juny, amb 11 parades intermèdies en les línies 21N i 22N, dins de la campanya 'Planta cara. Zero agressions sexistes'.

"Durant el període de Fogueres s'incremente un 11% en l'ús del transport públic, sobretot en les lineas 21N i 22N, i la mesura pilot dels parades intermèdies va ser un èxit per açò hem decidit posar-les en totes les línies nocturnes de la ciutat", ha destacat l'edil de Transports.

Per la seua banda, el director de Transports Urbans de Vectalia, Raúl Cantero, ha informat que "els usuaris del transport són en un 65% dones i encara que aquestes parades intermèdies van dirigides a tots els viatgers és una picada d'ullet per a elles, i s'ha aprofitat al seu torn per a incloure el telèfon 900 580 888 gratuït al que poden cridar en cas d'emergència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento