Comunitat Valenciana

Fiscalia demana 5 anys de presó per a un edil del PSPV de Sagunt per gastar diners d'uniformes per a compres personals

  • La Fiscalia Provincial de València sol·licita cinc anys de presó per al regidor socialista de l'Ajuntament de Sagunt i exalcalde, Francisco Crispín, i altres dos anys més de presó per a quatre tècnics municipals per gastar els diners destinats a uniformitat que contempla el conveni del consistori a compres personals.

El jutjat d'Instrucció número 4 de la localitat, que va instruir la causa, ja ha dictat una interlocutòria d'obertura de juí oral, per un presumpte delicte de prevaricació, falsificació de document públic, malversació contra l'ex primer edil i malversació contra la resta de processaments.

Per a assegurar les responsabilitats pecuniàries que pogueren correspondre, el jutjat fixa en 1.200 les relatives a Crispín entre 600 i 1.200 a cadascun dels tècnics inclosos. En el cas de no prestar la fiança, acorda l'embargament de béns suficients per a cobrir-les.

La causa es va iniciar arran de la denúncia de l'actual regidor de Transparència, qui va posar de manifest presumptes irregularitats per aspectes relacionats amb la gestió de l'Ajuntament en anteriors legislatures per l'abonament de factures emeses per botigues de roba amb càrrec a l'Ajuntament, comerços en els quals es venen trages de vestir o articles esportius de marca que no es corresponen amb la roba de treball que la corporació ha de facilitar als empleats que presten serveis en llocs que impliquen un desgast de peces superior al normal o requerisquen mesurades de protecció, segons el conveni de relacions laborals, per al que existeix una partida pressupostària.

A més, afirmava que no es concreten els articles comprats sinó a conceptes genèrics com a "vestimenta de cavaller per al servei d'inspecció o subministrament d'equipament".

Segons consta en l'escrit fiscal, el conveni del consistori estableix que la corporació facilitarà l'adequada roba de treball als empleats que presten serveis en llocs que impliquen un desgast de premses superior al normal o requerisquen especials mesures de seguretat i protecció, pel qual els acusats tenien una assignació de 300 euros bianuals per a eixe gasto.

D'acord amb el ministeri públic, els acusats disposaven d'un crèdit en establiments del municipi on acudien en diferents dates i adquirien peces de vestir, sabates o altres objectes "tant per a ells com para els seus familiars que no es corresponien amb la inclòs en les factures i en molts casos ni tan sols eren peces de vestir d'ús diari" per a l'acompliment del seu treball.

En el cas de Crispín, segons l'escrit de Fiscalia, va adquirir sabatilles, anorac, uns pantalons i dessuadora de la talla 13, una pilota de futbol i visor carabina i una bala, pantalons de marca o camises. La situació es repeteix amb la resta de tècnics investigats.

La fiscal demana cinc anys de presó per a l'exalcalde pels delictes de prevaricació, malversació i falsificació, juntament amb inhabilitació per a l'exercici d'ocupació de tècnic municipal i cap de secció, més una multa i la privació definitiva de la plaça de tècnic o incapacitat per a obtindre el mateix o anàleg lloc pel temps de la condemna, i a la resta dels acusats dos anys de presó, multa i suspensió per dos anys d'ocupació per malversació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento