Comunitat Valenciana

Puig destaca l'hospitalitat i la solidaritat del sector en els Premis Turisme

  • El president advoca per la innovació com una forma de millorar la capacitat turística valenciana.
  • La Generalitat va entregar aquest dijous en l'edifici Veles e Vents de la Marina els guardons.
Entrega dels premis Turisme CV
Entrega dels premis Turisme CV
GVA
Entrega dels premis Turisme CV

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, assegura que els guardonats en els Premis Turisme Comunitat Valenciana representen els vectors de l'esforç, el compromís i la "capacitat d'entendre l'interés general per damunt del particular". La Federació Empresarial d'Hoteleria de València (FEHV), Creu Roja i Benidorm Film Office són alguns dels guardonats.

Puig va cridar a treballar amb aquestes referències per a potenciar un turisme de qualitat, en la seua intervenció en l'acte d'entrega de les distincions, celebrat aquest dijous a la nit en l'edifici Veles e Vents de la Marina de València, en coincidència amb el Dia Mundial del Turisme, detalla la Generalitat en un comunicat.

Sota aquest prisma, va recordar la importància d'un turisme que per a la Comunitat representa més del 14% del PIB i més del 14% del treball. També va defendre la necessitat d'afrontar els reptes del futur i els presents, entre els quals va apuntar el Brexit o la recuperació de les potències turístiques de la conca mediterrània.

Per a aconseguir-ho, va advocar per la innovació com una forma de millorar la capacitat turística valenciana, i va assegurar que els instituts tecnològics valencians suposen "una passarel·la per a portar les innovacions teòriques al pràctic". Un altre factor que va citar és el de la sostenibilitat per a "no acabar amb la pròpia excel·lència espletant els recursos".

Respecte al futur del sector, el cap del Consell també es va referir al Pla Estratègic de Turisme 2015. Una de les seues bases és la cogestió entre el sector públic i el privat, una aliança que "fa que els resultats siguen millors dia a dia".

Durant la gala també va intervindre el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que va reiterar "l'esperit valencià" com a mètode de diferenciació en el mercat turístic. "No perdre l'ànima és i serà sempre la clau de volta del que hem d'intentar fer", ha manifestat, per a posar com a exemple iniciatives del seu departament com la Mostra de Turisme vinculada a l'experiència turística, "la nostra autenticitat, identitat i força genuïna".

Al fil del lema del Dia del Turisme 2018 de l'Organització Mundial del Turisme, 'El turisme i la transformació digital', Colomer va reivindicar que eixa transformació digital "s'ha d'impregnar amb l'ànima".

Premiats

Amb aquests premis, el Govern valencià pretén reconéixer propostes d'impuls al turisme accessible i inclusiu, el suport a la sostenibilitat del model turístic valencià i la generació de coneixement que aporte valor a l'economia del sector turístic.

Enguany, el reconeixement a la trajectòria turística ha recaigut en la Federació Empresarial d'Hoteleria de València per la realització d'activitats que repercuteixen de forma positiva en el turisme de la Comunitat. En investigació i innovació turística, l'Institut Tecnològic Metalmecánico, Fusta, Moble, Embalatge i Afins (Aidimme).

Per la seua banda, l'enfocat en la promoció i comunicació turística s'ha atorgat 'ex aequo' a Creu Roja Espanyola i Benidorm Film Office, per les seues noves campanyes de comunicació i promoció i la posada en el mercat de productes turístics singulars.

L'Ajuntament de Xàbia (Alacant) ha rebut el guardó al turisme sostenible per liderar iniciatives turístiques que han suposat una millora de la competitivitat mitjançant l'aplicació de criteris de sostenibilitat.

Pel que fa al premi al turisme inclusiu i responsable, a Civis Hoteles per contribuir, a través de l'Hotel Luz Castelló, a la millora de l'accessibilitat en el sector.

Reconeixement pòstum

El jurat ha decidit atorgar una menció especial a títol pòstum a dos persones per la seua important contribució a l'impuls del turisme de la Comunitat Valenciana: Roc Gregori Aznar, pel seu suport al sector al llarg de la seua dilatada trajectòria des de l'àmbit de la gestió pública del turisme, i Diego López Olivares, per la seua contribució al turisme valencià des de l'àmbit de la investigació i la generació de coneixement acadèmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento