Comunitat Valenciana

Compromís adverteix Sánchez: "Si no hi ha un tracte just amb els valencians no hi haurà Pressuposts"

  • El portaveu d'Economia de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha advertit aquest dimecres al president del Govern, Pedro Sánchez, que "si no hi ha un tracte just amb els valencians no hi haurà Pressuposts" Generals de l'Estat (PGE) per a 2019.
Ignasi Candela, diputat de Compromís
Ignasi Candela, diputat de Compromís
EUROPA PRESS - Archivo
Ignasi Candela, diputat de Compromís

Candela ha contestat així als acords del Govern amb diferents autonomies, que "demostren que diners hi ha, però falta voluntat política per a acabar amb la discriminació cap als valencians". "Si hi ha diners per a solucionar determinats problemes, hi ha diners per a acabar amb les desigualtats territorials", ha asseverat, informa la coalició en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha recordat que Compromís ha posat sobre la taula "propostes que podrien compensar, fins a l'arribada del nou sistema de finançament, l'infrafinançament dels valencians". Ha reiterat que la Comunitat Valenciana és "l'únic territori pobre que aporta al sistema", per a tornar a defendre que "el nou Govern hauria d'acabar amb les velles pràctiques del mercadeig de vots a canvi de diners públics".

La coalició va presentar en aquest sentit una esmena als anteriors Pressupostos Generals de l'Estat en la qual es blindava una distribució justa de les inversions.

Amb aquest objectiu, el parlamentari ha insistit que "la prioritat de qualsevol govern progressista hauria d'estar clara: acabar amb les desigualtats de tota classe". Una prioritat que ha lamentat que "desgraciadament no estem veient de moment en el Govern de Sánchez".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento