Julio Iglesias recorre l'admissió de la demanda de paternitat d'un valencià per cosa jutjada i prova "il·lícita"

  • El cantant Julio Iglesias ha presentat un recurs contra la interlocutòria del Jutjat de Primera Instància número 13 de València pel qual es va admetre a tràmit la demanda de paternitat interposada per Javier Sánchez Santos, el valencià que reclama ser reconegut com a fill seu, en el qual al·lega dos arguments en defensa de la seua posició: que es tracta d'una cosa jutjada i que la prova d'ADN es va obtindre de forma il·lícita.
Julio Iglesias en imatge d'arxiu
Julio Iglesias en imatge d'arxiu
JULIO IGLESIAS

Per a l'advocat del valencià demandant, Fernando Osuna, es tracta de dos arguments "molt precaris". En el primer supòsit, Iglesias al·lega que no es pot reobrir un procés judicial i que es tracta de cosa jutjada". Javier Sánchez va ser reconegut en 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant açò, posteriorment, l'Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar eixa declaració en entendre que el fet que Julio Iglesias no s'haguera sotmès a la prova d'ADN no era motiu suficient per a declarar eixa paternitat.

No obstant açò, segons ha explicat Osuna a Europa Press, en la demanda que van presentar i que s'ha admès a tràmit ja es van anticipar a aquesta al·legació i van argumentar que en aquests juís el vàlid és la prova d'ADN amb la qual no es comptava en els dos processos anteriors i ara sí, per la qual cosa amb ella es reclama que es cride al cantant per a sotmetre's a eixa convalidació que determine la paternitat.

A més, subratllen que existeix jurisprudència que avala la seua tesi perquè la pròpia legislació arreplega la possibilitat de reobrir un cas amb sentència ferma sempre que es funde en nous elements o proves, com podria ser aquest supòsit.

I cita, entre d'altres, la Disposició Transitòria sisena de la Llei 11/1981 de modificació del Codi Civil en matèria de filiació o sentències del Constitucional sobre la matisació del principi de seguretat jurídica, amb l'excepció que no es pot aplicar la cosa jutjada si en el primer procés no s'hagueren esgotat totes les possibilitats fàctiques i jurídiques del cas.

En relació amb l'argument de prova obtinguda de forma il·lícita, la representació de Javier Santos considera que l'actuació dels detectius que a Miami van arreplegar restes del fem de Julio José Iglesias, fill del cantant, no suposa cap vulneració de precepte constitucional perquè el Suprem té declarat de forma reiterada que el registre del fem en un contenidor i, per tant abandonat, està exclòs de l'àmbit de protecció de l'article 18 de la Constitució Espanyola, que garanteix el dret a la intimitat.

99 PER CENT

El lletrat ha insistit que eixe material genètic per a comparar-ho amb el de Santos -que atribuiria al cantant la paternitat en un 99 per cent- es va obtindre en un lloc públic i és vàlid per a aconseguir que un jutge obtinga una prova en un procés de filiació.

En tot cas, al seu juí, segons ha expressat en un comunicat, "allò que s'està comprovant és que el cantant està retardant aquest cas tot el que pot. Primer per negar-se a arreplegar la demanda, ara amb la competència dels tribunals". En aquesta línia, lamenta que "no és admissible que científicament siga fill de Julio Iglesias i judicialment no ho siga".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento