Comunitat Valenciana

Bonig retrau la política lingüística en educació a Puig

  • La portaveu popular assegura que la llei actualment en vigor "plagia el decret".
  • Ximo Puig li ha contestat que "per més que s'exalte, l'actual llei és absolutament legal".
Isabel Bonig en imagen de archivo
Isabel Bonig en imagen de archivo
I.CABALLER/CORTS
Isabel Bonig en imagen de archivo

La portaveu del PP a Les Corts, Isabel Bonig, ha retret la política lingüística desenvolupada pel Consell en educació, criticant que haja "plagiat" en la llei de plurilingüisme el decret "declarat il·legal" pel TSJCV, i el president, Ximo Puig, ha respost que "per més que s'exalte, l'actual llei és absolutament legal" i ha preguntat, de fet, per què el ministre d'Educació anterior, del PP, mai la va recórrer.

En la sessió de control al president, Bonig ha preguntat a Puig quines conseqüències tindran les decisions judicials en la "política sectària" educativa del Consell, al que el president ha indicat que és "un gran dia per a parlar de sentències" després de la inadmissió per part del TC de la qüestió d'inconstitucionalitat contra el decret de plurilingüisme, preguntant si açò "influirà en el posicionament respecte al populisme lingüístic" del PP.

Bonig ha incidit que la llei actualment en vigor "plagia el decret" i ha advertit que si no respon ara, ho farà al maig de 2019 "davant les urnes". També ha preguntat per què "es limita l'anglés al 10% en Infantil" i si és que volen usar aquesta llengua per a "adoctrinar i ficar el valencià".

El president ha assenyalat que el PP té "tots els mecanismes legals per a anar contra una llei" i que el full de ruta és que els xiquets isquen de l'escola sabent castellà, valencià i anglés amb un model que, ha dit, el PP defèn a Catalunya i ja té a Galícia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento