Comunitat Valenciana

Institucions valencianes guarden silenci davant l'"incomprensible" crim de Castelló: "Cada mort és un fracàs"

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Minuts de silenci en el Palau de la Generalitat
Minuts de silenci en el Palau de la Generalitat
EUROPA PRESS
Minuts de silenci en el Palau de la Generalitat

Administracions públiques, universitats i organitzacions de la Comunitat Valenciana han dedicat minuts de silenci per a condemnar l'"incomprensible" crim de les xiquetes de 3 i 6 anys, presumptament assassinades pel seu pare a Castelló, i cridar al compromís contra la violència masclista. "Cada mort és un fracàs de cadascun de nosaltres, sobretot dels quals tenim més responsabilitat", ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Els tres minuts de silenci davant el Palau de la Generalitat, a València, també han recordat les altres víctimes de violència masclista que van morir aquest passat dimarts a Granada i Bilbao, davant el que Puig ha subratllat que "el problema més important que té aquest país és la violència de genere" i ha defès el compromís adquirit en el Pacte Valencià contra la Violència de Génere i Masclista.

Sota aquest prisma, ha mostrat la seua "indignació" i "compromís d'acció davant una situació terrible, horrible, incomprensible". "L'assassinat de quatre dones a Espanya, dos d'elles a la Comunitat Valenciana, en les últimes 24 hores ens fa pensar que, evidentment, el problema més important que té aquest país és la violència de gènere, el masclisme que finalment acaba propiciant la mort", ha emfatitzat.

Puig ha expressat així que li "commou profundament" la mort de les dos xiquetes de Castelló, "després que un desgraciat haja decidit acabar amb elles". Mitjançant el pacte, ha recordat que "tots estem convocats a fer el que ens correspon, començant per les institucions públiques: Tots hem de treballar junts amb la major determinació possible perquè cada mort és un fracàs de cadascun de nosaltres, sobretot dels quals tenim més responsabilitat".

Per açò, aquesta situació suposa "un moment de dolor, però també de crit per a superar aquesta situació". "No tindrem una societat valenciana decent fins que no acabem definitivament amb el masclisme", ha asseverat.

Ha apel·lat així al "compromís personal i també polític" contra "aquesta violència que és la pitjor de les violències i que parteix de la desigualtat entre homes i dones". I s'ha mostrat segur que "tots junts, finalment, acabarem amb aquest terrorisme com hem acabat amb uns altres".

GOTEIG QUE NO CESSA

Amb el mateix objectiu, la directora de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, ha lamentat el "gran goteig" de violència masclista, "que no cessa", i ha posat el focus en què hi ha ocasions en les quals existeix una errada del sistema: "Quan una dona posa una denúncia, hem de ser capaós de donar una resposta".

Ha recordat que la mare de les menors de Castelló "va interposar una denúncia que, malgrat que no va prosperar, hauria d'haver-se adoptat mesures cautelars com un orde d'allunyament", també cap a les seues filles. Per a evitar que es repetisca, ha instat a "fer un plantejament sobre en quina situació deixem menors en mans d'agressors", perquè "també són víctimes de la violència de gènere".

Per part de l'Ajuntament de València, la regidora d'Igualtat, Isabel Lozano, ha reafirmat l'aposta de Compromís perquè la societat estiga al costat de les dones. "El pacte contra la violència està donant fruits i donarà més en el futur", ha afirmat, per a defendre que abans cal "fer efectiva la tasca de detecció, acompanyament i protecció a les dones". "El suport ciutadà pot ser una clau fonamental per a la seua eixida d'eixe túnel que és la violència masclista", ha reivindicat.

"UN MALTRACTADOR MAI SERÀ UN BON PARE"

I de Podem, la diputada Cristina Cabedo ha llançat el missatge que "un home maltractador mai serà un bon pare". "Demanem que cale aquesta idea d'una forma ja profunda, perquè no pot ser que en la justícia es tinguen dubtes sobre si un maltractador pot tindre la pàtria potestat o el règim de visites als xiquets", ha emfatitzat.

A Alacant, l'alcalde, Luis Barcala, ha presidit els tres minuts de silenci com a mostra rebuig i condemna els "assassinats per violència masclista" i ha cridat la conscienciació de tots per a "parar la violència de gènere". També s'ha solidaritzat amb el dolor de les famílies que pateixen aquesta xacra social i ha instat a buscar solucions, per a garantir que "l'Ajuntament adoptarà quantes mesures i accions siguen necessàries".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento