Comunitat Valenciana

Puig sobre la mostra de Miró: "La llibertat d'expressió ens ha costat molt d'aconseguir perquè ara s'esvaïsca"

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
L'artista Antoni Miró davant algunes de les obres de l'exposició
L'artista Antoni Miró davant algunes de les obres de l'exposició
EUROPA PRESS
L'artista Antoni Miró davant algunes de les obres de l'exposició

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que no sempre que s'assiteix a una exposició s'està d'acord amb tota l'obra i, en aquest sentit, ha defès que l'art "té a veure amb la crítica i les diferents mirades que hi ha en la societat". "Jo sempre defendré la llibertat d'expressió fins i tot d'aquelles coses en les quals no estiga d'acord", ha subratllat per a puntualitzar que eixa llibertat "ha costat molt d'aconseguir-la perquè ara s'esvaïsca".

Així ho ha manifestat Puig als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, preguntat per les crítiques a la Generalitat per subvencionar l'exposició de l'artista Antoni Miró en la qual s'exhibeixen quadres que reflecteixen manifestacions independentistes a Catalunya amb estelades i lemes crítics a la policia.

Sobre aquest tema, el cap del Consell ha indicat que una persona, quan va a una exposició o a un museu, no està a favor de tota la mostra que el que exhibeix és la visió de l'artista i ha puntualitzat: "La llibertat d'expressió ens ha costat molt d'aconseguir-la perquè ara s'esvaïsca".

Ha subratllat que no té "cap problema" respecte a les seues conviccions constitucionals i per açò no s'amaga per a anar a una exposició fins i tot que siguen "diametralment oposades al que jo pense", ha reconegut per a insistir que "el dret a la llibertat d'expressió és fonamental".

En aquest sentit, ha remarcat que la Generalitat Valenciana "res té a veure amb un projecte independentista" i, de fet, ha emfatitzat que ell "personalment" ho està combatent a Catalunya però "des de les idees", encara que ha assenyalat que respecta sempre les persones pensen el que pensen".

A més, ha assenyalat que fa uns anys aquesta mateixa exposició va estar a Alacant "finançada per la Diputació i Ajuntament d'Alacant" i ha defès l'autor de l'obra que és "un artista reconegut" que "hi haurà gent a la qual li agrada i una altra a la qual no", però ha subratllat que la Generalitat el que ha de fer és propiciar que totes les visions escèniques o artístiques es puguen produir".

"L'IVAM anterior va tindre una exposició de Miró, que és una persona que mereix tot el respecte artístic i intel·lectual i crec que es pot discrepar perquè l'art és sobretot una mirada de diàleg i de crítica i és fonamental eixa dialèctica que es produeix entre l'obra, l'artista i el ciutadà que té tot el dret a rebutjar una obra que no li agrada", ha reivindicat Puig.

Preguntat per l'absència de membres de Compromís durant la inauguració de la mostra, ha assenyalat que cadascú dóna les seues explicacions i ell dóna les seues. Així, ha tornat a insistir a defendre la llibertat d'expressió i ha assenyalat que ell ha rebut a Societat Civil Catalana i ara ha visitat una mostra en la qual hi ha "algun quadre" que no comparteix i uns altres que denuncien altres qüestions perquè "eixe és l'esperit".

"Açò és així: o s'està favor de la llibertat d'expressió o no. A mi molts dies hi ha titulars en premsa que no m'agraden i no per açò actue. Hi haurà gent que ho rebutge i estarà en la seua legitima llibertat", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento