Comunitat Valenciana

Puig insisteix que exigirà a Sánchez finançament i inversions des de la "lleialtat reivindicativa"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que en la reunió que mantindrà pròximament amb el president del Govern, Pedro Sánchez, li exigirà la reforma del finançament i unes inversions "justes" per a la regió, i ha incidit que l'actitud és la mateixa que amb l'anterior Executiu de Mariano Rajoy, de "lleialtat reivindicativa".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

"La posició del govern valencià no ha canviat absolutament res", ha insistit Puig en la sessió de control, en la qual tant el PP com Compromís s'han referit al finançament autonòmic. El president ha assegurat que transmetrà a Sánchez les mateixes reivindicacions que a Rajoy perquè "el problema segueix sent el mateix i la resposta ha de ser la mateixa".

No obstant açò, ha ressaltat que la Comunitat Valenciana ha "contribuït a canviar l'agenda del govern" en matèria de finançament i ha subratllat el canvi d'actitud en Moncloa ja que la pròpia ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha reconegut que és l'autonomia pitjor finançada mentre a ell mateix una responsable del PP li va dir sent diputat que la Comunitat "estava per damunt de la mitjana de finançament".

"Hem aconseguit trencar la invisibilitat", ha incidit, i encara que dóna "per descomptat que el combat dialèctic va a ser dur", la Comunitat Valenciana té "molts arguments" per a defendre eixa reforma del finançament. "Ací, amb aquest govern i amb aquest president, es governa des de la Comunitat, no des d'un altre lloc", ha afirmat Puig, que ha indicat que s'exigiran en els pròxims pressupostos les inversions que requereix la regió: "Estic convençut que seran ateses i si no, també estaríem en el procés de discussió i denúncia".

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha preguntat "on està la Plataforma pel Finançament Just" reclamant "justícia" després de conéixer-se que el Govern va a "pagar 1.459 milions d'euros als colpistes en concepte de deute". "Ábalos 1-Puig 0. Que aquesta és la comunitat més infrafinançada ja ho sabem, mentre estan marejant a qui paguen el deute històric és als colpistes catalans perquè òbriguen ambaixades i trenquen Espanya", ha agregat.

"RECEPTA ANTICATALANISTA"

Puig ha reiterat que la ministra d'Hisenda ja ha dit que la Comunitat Valenciana "tindrà la resposta que mereix" al seu infrafinançament i ha assenyalat que el Govern "no dóna diners a colpistes, sinó als ciutadans" de Catalunya, criticant la "recepta anticatalanista" del PPCV.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha fet al·lusió a les paraules del president del PP, Pablo Casado, el cap de setmana passat a València i ha assenyalat que l'"impecable" gestió dels 'populars' a la Comunitat amb "Gürtel, Blasco, Ortiz... va deixar la caixa impecable, neta, neta com una patena", amb un "gran forat" i se suma a una "discriminació històrica" per la qual la regió "paga a territoris més rics".

Per açò, a una setmana de la seua reunió amb Sánchez, ha demanat a Puig que deixe clara la postura del Consell i demane que es deixe de mirar els valencians com si foren "vots". A més, ha advertit que no els molesta "ser durs en la defensa dels interessos valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento