Comunitat Valenciana

Fiscalia envia al jutjat la celebració de les paelles de Montcada per si va haver-hi prevaricació en la llicència

  • La Fiscalia Provincial de València ha remès al jutjat degà de Montcada les actuacions realitzades arran de la denúncia rebuda pel PP local sobre la celebració de les paelles universitàries "davant la presència de fets que pogueren ser constitutius d'un delicte de prevaricació" en relació amb les llicències per a l'esdeveniment celebrat a l'abril.
Recinte on es van celebrar les paelles de Montcada
Recinte on es van celebrar les paelles de Montcada
PP MONCADA
Recinte on es van celebrar les paelles de Montcada

Arran de la celebració d'aquesta macrofesta i per altres desacords, els edils d'Acord Ciutadà, Vicent Conejero, i Guanyem Montcada, Manolo García, van abandonar a l'abril l'equip de govern local, del que formaven part al costat del PSPV (que té cinc regidors, un d'ells l'alcaldessa, Amparo Orts), i amb els quals formaven un govern en minoria amb set dels 21 edils del consistori.

El PP va denunciar davant Fiscalia que l'alcaldessa va permetre la celebració del marcrofestival 'Paelles Universitàries 2018' malgrat que l'empresa organitzadora "no havia sol·licitat i obtingut la preceptiva llicència municipal per a la venda de begudes alcohòliques, així com tampoc havia sol·licitat i obtingut la corresponent llicència municipal per al moviment de terres".

Eixa llicència era "necessària" ja que es va produir moviment de terres i demolició de murs per a condicionar el terreny. Les "irregularitats" eren conegudes per Orts, qui malgrat açò va decidir autoritzar l'esdeveniment, van denunciar.

En un comunicat, el PP de Montcada ha anunciat que es personarà en la causa per a "aclarir per què no es van tramitar les llicències per a l'esdeveniment, que va reunir 24.000 joves i es va saldar amb una presumpta agressió sexual i 67 atencions sanitàries".

Segons han apuntat els 'populars', "el ple no va recolzar la proposta de celebració de les paelles a Montcada des del primer moment per l'opacitat de l'equip de govern encapçalat per Amparo Orts".

El portaveu del grup popular de Montcada, Miguel Gallego, ha criticat que el "secretisme" d'Orts va provocar una "gran tensió" en el municipi que es va saldar amb la dimissió dels dos regidors encarregats d'Urbanisme i Prevenció de Conductes Addictives.

"Fins als seus propis socis de govern van abandonar el vaixell abans d'afonar-se amb ell. En el ple votem per majoria absoluta que no s'autoritzara la celebració de l'esdeveniment, però l'alcaldessava actuar amb arbitrarietat i es va saltar l'acordat", ha manifestat.

"Confiem que la Justícia aclarisca si es va actuar correctament i l'esdeveniment complia amb els requisits o per contra, conforme investiga el fiscal, es va produir un delicte penal de prevaricació", conclouen des del PP de Montcada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento