Comunitat Valenciana

Fulgencio veu "evident" que no va ser adequada l'anàlisi del risc del crim de Castelló i insta a revisar protocols

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha apuntat aquest dimecres que és "evident" que l'anàlisi sobre el risc de l'últim cas de violència masclista a Castelló "no va ser l'adequada" i per açò ha recalcat la necessitat de "revisar" els protocols.
Minut de silenci per les víctimes de violència de gènere de Castelló
Minut de silenci per les víctimes de violència de gènere de Castelló
DELEGACIÓ DE GOVERN
Minut de silenci per les víctimes de violència de gènere de Castelló

Fulgencio ha participat en un minut de silenci a la Delegació del Govern per a mostrar "la ferma repulsa i condemna" per les últimes víctimes de violència de gènere de Castelló, dos xiquetes de 3 i 6 anys assassinades presumptament pel seu pare, que després es va suïcidar.

En el que va d'any han sigut assassinades un total de 36 dones en crims masclistes, dos d'elles a la Comunitat Valenciana -a Orihuela i Borriol- i tres menors, incloent les dos xiquetes de Castelló.

Així, ha apuntat que és "evident" que en el cas de Castelló "l'anàlisi final no va ser l'adequada" i que està "clar que cal revisar els procediments i adequar-los". "És evident que alguna cosa falla però una avaluació de risc sempre és una avaluació i quiza els professionals que les realitzen es veuen sotmesos als criteris que marca eixa pròpia avaluació", ha apuntat.

Per açò, ha considerat que cal "esperar que es concrete la investigació sobre què va poder ocórrer, com s'han desenvolupat i en què hem pogut fallar a l'hora de dotar d'aquesta necessària mesura" de protecció.

No obstant açò, ha recalcat que el Govern treballarà de "forma contundent" per a "millorar la formació" dels professionals que intervenen en els informes d'avaluació del risc, així com "dotar dels suficients recursos perquè eixa avaluació es duga a terme d'una manera correcta" i permeta implantar una mesura de protecció amb "correcció".

Així, ha comentat que la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, li va traslladar aquest dimarts que es treballarà de "forma molt intensa" a "accelerar" la posada en marxa d'aquests processos d'adequació, tant de "la preparació i formació dels professionals, al costat de la sempre necessària sensibilització, com a la implementació en les Forces i Cossos de Seguretat d'aquestes accions per a una millor avaluació".

Fulgencio ha assenyalat que són conscients del "repte" que té per davant perquè el Pacte per la violència de gènere "s'ha de desenvolupar d'una manera molt més efectiva" ja que ha apuntat que "venim d'un temps de poca dotació i revisió dels sistemes". Per açò, ha insistit que aquests procediments per a atendre a les dones que estan en "una situació angoixa" han de ser revisats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento