Comunitat Valenciana

Tanquen locals en Velluters per drogues i prostitució

  • La Policia Local actua contra immobles conflictius que acumulaven queixes veïnals i barra un solar.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
Europa Press - Archivo
Ajuntament de València

Tancament de locals conflictius i recuperació d'edificis públics “on es consumien drogues i prostitució”. Aquestes són les principals actuacions per part de la Policia Local de València que va presentar aquest dimarts la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, en el solar del carrer Balmes del cèntric barri de Velluters, enfront del col·legi d'Escola Pia, una zona que havia acusat problemes de degradació en els últims mesos.

Menguzzato va asseverar que aquesta operació policial, tant en matèria de seguretat ciutadana com de resolució de conflictes veïnals, “s'ha acompanyat de la neteja i el clos de determinats solars i carrers, amb l'objectiu de restablir l'ordre en la zona”.

Aquesta labor d'intervenció transversal ha donat lloc a altres actuacions com la clausura de la pensió situada en el número 11 del carrer Viana, “on es va tancar i tapiar l'edifici per la falta de salubritat, doncs era utilitzat per al sovinteig de drogues i el consum d'estupefaents”.

Per aqueixa mateixa raó, es van desallotjar “els edificis propietat de l'ens públic de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), en el número 18 del carrer Teixidors, i tapiat l'habitatge del carrer Sant Elena, també del EIGE. Igualment, es va procedir a precintar i al cessament de l'activitat de la pensió Arbolar, situada en Correu Vell, número 4. “Es tracta de dos edificis altament conflictius sobre els quals els veïns ens havien reclamat el tancament pel consum de drogues i prostitució”, va afirmar.

La responsable municipal va enumerar la neteja dels solars del carrer Espadá 14 i 16, de l'assentament situat en el carrer Venerables 12, del solar de l'avinguda de l'Oest 20, dels estris del carrer Maldonado 10, del solar del carrer Guillem de Castro amb En Bany, del solar dels nombres 27, 29 i 31 d'En Bany i en els solars del carrer Viana 4 i 10.

Així mateix, va detallar el condicionament dels solars emplaçats en els esmentats nombres del carrer Espadá i el clos del solar de Guillem de Castro amb En Bany.

Sobre el clos del solar del carrer Balmes, la regidora va dir que “la principal problemàtica de la parcel·la situada enfront del col·legi d'Escola Pia era que els menors podien presenciar conductes antisocials des del seu propi centre escolar”, i va assegurar que resoldre aquest conflicte era “una reclamació tant de les associacions de veïns del barri com dels responsables del centre escolar i el Ampa”.

Aposta per la mediació 

En 2017 es van realitzar 58 mediacions policials a Ciutat Vella per assumptes com a molèsties per soroll, males olors, ús de l'espai públic o insalubritat. Enguany, hi ha hagut ja 16 mediacions. Des de 2015 els agents han efectuat 4.400 intervencions per drogues i prostitució.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento