Divalterra aprova per unanimitat el seu nou Consell d'Administració
Divalterra aprova per unanimitat el seu nou Consell d'Administració DIPUTACIÓN DE VALENCIA

La Junta General de l'empresa pública Divalterra ha aprovat per unanimitat el seu nou organigrama i el nomenament dels 12 membres del seu nou Consell d'Administració: sis procedents de cadascuna les formacions polítiques amb representació en la corporació provincial; un en representació dels treballadors i altres cinc que seran tècnics de la casa. Aquest consell serà l'encarregat de dur a terme la transformació jurídica i el tancament ordenat de l'empresa.

D'aquesta forma, es compleix el full de ruta que el president de la corporació, Toni Gaspar, va transmetre als treballadors i que contempla l'adopció d'una nova figura jurídica per a gestionar l'empresa, que serà determinada pel nou consell després d'analitzar amb deteniment les conclusions de l'informe encarregat als servicis jurídics de la corporació.

Aquest nou consell, integrat per 12 membres, es reunirà per primera vegada aquest dimecres, 26 de setembre, en una sessió en la qual quedaran definits els càrrecs directius i s'abordaran els temes ordinaris pendents per a no bloquejar la gestió de l'empresa.

En concret, el nou Consell de Divalterra tindrà una Presidència, amb un conseller delegat i una gerència, així com un departament de compliment normatiu, el responsable del qual serà triat per majoria reforçada i a través d'un procediment que garantisca el mèrit, la capacitat i la publicitat. La part jurídica quedarà sota la responsabilitat dels servicis generals de la Diputació i la resta d'àrees de gestió estaran al mateix nivell, per sota dels llocs de direcció.

La importància del consens

La Junta General de caràcter extraordinari celebrada aquest dimarts ha aprovat el nomenament com a consellers de Mercedes Berenguer, Rafael Soler, Emili Altur, Jorge Ochando, Roberto Jaramillo i Rosa Pérez-Garijo, en representació de cadascun dels 6 grups polítics amb presència en la corporació i de Ruth López, presidenta del Comité d'empresa, com a representant dels treballadors de Divalterra.

També el dels tècnics de la institució Pedro Domingo, José Javier Cuenca, Beatriz Moreno i Mª Eugenia Hernández Gil de Tejada; i el secretari de la corporació, Vicente Boquera. Aquests nomenaments han comptat amb l'única abstenció del diputat no adscrit José Enrique Aguar.

Amb aquesta nova composició del Consell de Divalterra, en el qual es mantenen 6 membres i entren altres 6, l'equip de govern provincial queda en minoria per voluntat pròpia, donant per primera vegada veu i vot als representants dels treballadors. L'organigrama aprovat igualment per unanimitat contempla l'eliminació de les dos cogerències.

Sense data per a la culminació del procés

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha volgut subratllar la importància de la decisió adoptada per la Junta General de Divalterra i ha destacat "l'esforç tant dels grups polítics com dels empleats de la Diputació i els treballadors de Divalterra per a aconseguir el consens i buscar una solució definitiva que garantisca les ocupacions" d'una empresa que compta en l'actualitat amb prop de 700 persones en plantilla.

El màxim responsable de la corporació provincial no ha volgut posar terminis a la culminació d'aquest procés, que ja depèn del nou Consell, que es posarà a treballar des de demà mateix per a la transformació definitiva de Divalterra en un altre organisme amb una personalitat jurídica diferent a l'actual, la qual cosa suposarà el tancament de l'empresa.

Consulta aquí más noticias de València.