Comunitat Valenciana

Bonig critica el desconeixement legislatiu per a suprimir les diputacions

  • Els qui han sigut alcaldes o alcaldesses coneixen "la importància que tenen les diputacions".
  • Bonig lamenta que en lloc d'abordar "com les millorem", es parla de com eliminar-les i assumir les competències.
Isabel Bonig davant Alejendro Morant, Cesar Sánchez i Pepe Ciscar
Isabel Bonig davant Alejendro Morant, Cesar Sánchez i Pepe Ciscar
Europa Press
Isabel Bonig davant Alejendro Morant, Cesar Sánchez i Pepe Ciscar

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha recordat que per a suprimir les diputacions és necessària una reforma de la Constitució Espanyola i ha lamentat el "grau de desconeixement legislatiu" dels "governants valencians". Una circumstància que li posa "els cabells de punta".

En atenció als mitjans, abans de participar en una jornada de treball del grup del PP en la Diputació d'Alacant, Isabel Bonig, ha assegurat que "ningú" li pregunta "pel carrer" per les institucions provincials i ha subratllat que els qui han sigut alcaldes o alcaldesses coneixen "la importància que tenen les diputacions al servici dels ciutadans".

Bonig ha plantejat que en lloc d'abordar "com les millorem", es parla de com eliminar-les i assumir les seues competències. Davant d'açò, s'ha preguntat com la Generalitat va a gestionar les competències "quan és incapaç d'acabar amb les 11.000 places escolars que estan en barracons a la Comunitat i ha hagut de fer una delegació als ajuntaments, amb el pla Edificant, perquè es dediquen a construir col·legis".

Gestió de Mónica Oltra

Així mateix, ha qüestionat assumir competències provincials quan al seu juí la gestió de menors de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, de Mónica Oltra, és un "desastre". Ha incidit així en les presumptes agressions en el centre d'Alacant i en el de Buñol (València) "la setmana passada, quan van ser detinguts alguns dels seus membres també per presumptes agressions sexuals, i ningú està donant explicacions".

També s'ha referit a la compareixença d'Oltra en les Corts on va anunciar que es tancava un centre de menors gestionat per monges a Segorbe (Castelló) i on "va acusar de presumptes agressions sexuals a un treballador".

"Hui la Justícia l'ha exculpat", ha afirmat i ha confiat que "la senyora Oltra, per decència i dignitat, demane perdó i done explicacions. I si no ho fa, que hui el president Ximo Puig la cesse". A la seua manera de veure, "està incapacitada per a seguir gestionant la matèria social i especialment les qüestions de menors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento