Comunitat Valenciana

València i Lime estudien la manera d'implantar el servei de patinets

  • Els serveis jurídics de l'empresa i el consistori treballaran per a "poder trobar la fórmula legal correcta".
  • Galiana ha explicat que si la proposta és aplicable, podran començar a operar prompte en la ciutat.
  • El consistori establirà una taxa municipal que podria ser similar a la que s'aplica als caixers automàtics.
Recurs patinente de Lime
Recurs patinente de Lime
LIME
Recurs patinente de Lime

L'Ajuntament de València i l'empresa de lloguer de patinets elèctrics Lime busquen fórmules legals perquè la companyia puga operar i oferir els seus servicis en la ciutat. Així mateix, el consistori estudia la implantació d'una taxa municipal similar a la qual es paga per ocupació de l'espai públic per part de les terrasses.

Així ho ha explicat l'edil responsable d'espai Públic, Carlos Galiana, als mitjans després de mantindre aquest dilluns una reunió amb el representant de Lime, Álvaro Salvat, qui ha destacat la "voluntat" de les dos parts per arribar a una solució. "Ha sigut una presa de contacte, però hi ha voluntat política que açò avance i som optimistes", ha manifestat.

Encara que ha manifestat que desconeix quan van a tornar a estar operatius els patinets, ha insistit que l'important és que "hi ha ganes per tots dos costats" per a resoldre aquesta qüestió.

Així mateix, Galiana s'ha mostrat "molt satisfet" amb la reunió i ha explicat que s'ha acordat que tant els servicis jurídics de l'empresa com els de l'Ajuntament treballaran conjuntament per a "poder trobar la fórmula legal correcta perquè puguen operar en la ciutat". Una mesura que, segons ha puntualitzat, no se circumscriurà únicament a aquesta empresa, sinó a qualsevol que treballe amb aquests vehicles de mobilitat personal.

"Des de l'Ajuntament volem que aquest servici es preste a la ciutadania perquè apostem per la mobilitat sostenible i aquests patinets funcionen amb electricitat i no generen contaminació. No obstant açò, existeix una part legal que cal resoldre. L'empresa ens presentarà en els pròxims dies una proposta que els servicis jurídics municipals estudiaran", ha detallat Galiana, que ha explicat que si és aplicable, podran començar a operar prompte en la ciutat.

Preguntat per eixa fórmula jurídica, el regidor ha apel·lat a l'existència d'una diligència de la Direcció General de Trànsit (DGT) que indica com ha de regular-se aquest tipus de vehicle.

Taxa municipal

D'altra banda, ha explicat que l'Ajuntament està treballant per a determinar una taxa municipal per a aquest tipus de servici, atés que fa un ús de l'espai públic. El regidor ha explicat que el procediment seria paregut al que s'aplica amb els caixers automàtics, donada la seua rapidesa a l'hora de tramitar-la a nivell administratiu.

Segons Galiana, sempre que els servicis jurídics donen el vistiplau a aplicar la diligència de la DGT, només caldria saber per part de l'empresa "quants patinets hi haurà, saber la manera d'identificar-los i que paguen la taxa corresponent perquè l'empresa obtinga l'autorització".

Ha destacat que "les dos parts estem d'acord, volem arribar a un enteniment i posar en marxa aquest servici de mobilitat com abans millor" i ha remarcat que el Govern de la Nau està a favor dels vehicles de mobilitat personal i aposta per la mobilitat sostenible.

En la regulació d'aquest nou servici estan implicades les regidories d'Espai Públic, Hisenda i Mobilitat Sostenible. La intenció de les tres àrees és poder regular de la manera jurídica que correspon aquest servici al més prompte possible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento