Alumnes d'un institut de Torrevieja protesten en 'shorts' contra la prohibició de portar-los
Alumnes d'un institut de Torrevieja protesten en 'shorts' contra la prohibició de portar-los CEDIDA

Alumnes del IES Torrevigía de Torrevieja (Alacant) han reclamat aquest dilluns en 'shorts' la derogació de l'acord del Consell Escolar que els prohibeix vestir pantalons curts en classe, una mesura que també inclou que els xics no poden portar samarreta de tirants. Les xiques han titlat la prohibició de "masclista" i han recordat les altes temperatures que suporten en les aules del centre durant les classes.

Divendres passat, com a mesura de protesta, un grup d'unes 40 estudiants ja van acudir a l'institut en pantalons curts. D'elles, al voltant de 25 van ser recloses en la biblioteca del centre, on se'ls va explicar durant una hora la normativa escolar, segons han relatat a Europa Press fonts coneixedores dels fets.

Ja aquest dilluns, la protesta ha continuat amb unes 70 alumnes en 'shorts'. Les alumnes preveuen presentar al llarg de la setmana un escrit perquè es derogue l'acord del Consell Escolar en la secretaria del centre.

En concret, l'acord -que afecta en exclusiva eixe centre escolar- estableix que no estan permesos "pantalons tipus 'short'" per a les xiques i "samarretes de tirants als alumnes (xics)".

Tampoc permet l'ús de peces que "tapen, totalment o parcialment, el cap" i precisa que, per a les classes d'Educació Física, "els alumnes aniran equipats amb la roba esportiva que indiquen els professors".

Consulta aquí más noticias de Alacant.