Comunitat Valenciana

Podem veu "assumibles" les aportacions de PSPV i Compromís a la seua llei sobre diputacions: "Anem pel bon camí"

  • PSPV i Compromís han plantejat les seues aportacions al text de la proposició de llei de Podem sobre diputacions que la formació morada veu "assumibles" i "raonables", dins de l'esperit de la proposta, per la qual cosa considera que s'està en el "bon camí" per a aconseguir que veja la llum abans del final de la legislatura.
Corts Valencianes
Corts Valencianes
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Corts Valencianes

Podem va presentar la setmana passada la seua iniciativa de llei valenciana sobre les competències de les diputacions provincials que planteja, entre altres qüestions, que la Generalitat assumisca com a pròpies les competències exercides per les corporacions provincials en infraestructures, turisme, cultura i esports, educació, salut i benestar, medi ambient i desenvolupament sostenible, ocupació i seguretat i ordre públic.

Va donar un termini perquè la resta de grups del Botànic realitzaren les seues aportacions a la proposició abans de registrar-la en Les Corts, acte que es produirà "en les pròximes hores".

Segons ha explicat el portaveu de Compromís, Fran Ferri, el seu grup pretén aconseguir l'eliminació de les diputacions i per açò ha plantejat una clàusula en la qual s'especifica que aquesta és una normativa temporal fins que hi haja un canvi en la llei de bases del règim local que permeta donar eixe pas.

Així, ha donat la benvinguda a eixa iniciativa en Corts i ha destacat que Compromís ha mantingut sempre la posició en aquest tema. Si finalment la proposta arreplega la seua aportació, ha indicat que votaran a favor. Segons ha dit, "tota pedra fa paret", encara que el canvi definitiu de model ha d'arribar a nivell nacional.

Per la seua banda, el PSPV planteja que les diputacions han de prioritzar en les seues actuacions les competències pròpies que els confereix la legislació estatal, especifica la seua tasca de coordinació de servicis públics en municipis de menys de 20.000 habitants i especifica la potestat del Consell de coordinar l'activitat, servicis o prestacions en l'exercici de les competències de les diputacions provincials delegades o que no siguen pròpies, incloses les exclusives de la Generalitat.

El seu portaveu, Manolo Mata, ha incidit en la necessitat d'una reforma constitucional perquè cada territori decidisca la seua forma d'organització i també ha insistit en la futura llei de governs locals, que és "més ambiciosa, més ajustada a dret i més raonable que qualsevol proposició que hagen fet altres partits respecte a la coordinació amb les diputacions".

No obstant açò, ha assenyalat que eixe canvi en les competències "no es pot fer ni expeditivament, sense coordinació ni sense fer un treball polític previ".

"RESPECTEN L'ESPERIT"

Per la seua banda, el coordinador del grup parlamentari Podem, César Jiménez, ha indicat que les aportacions de tots dos grups, en una primera ullada, són "assumibles, raonables dins del marc i respectant l'esperit" de la proposta i s'ha mostrat esperançat: "Anem pel bon camí, tindrem abans que acabe la legislatura una llei de coordinació de les diputacions".

"Són assumibles, haurem de pactar, afinar a última hora alguna redacció, però l'esperit es respecta, hi ha voluntat per part dels dos partits del Consell d'avançar en aquest sentit i som optimistes", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento